Profesor fyziky: Len jednu jednoduchú vec urobme a je koniec s koronou

21.08.2020 23:30

Skvelé a lacné riešenie pre celý svet ako zničiť Covid-19 navrhol vo štvrtok v nemeckej televízii známy profesor fyziky Christian Kähler. Podľa neho vôbec nie je potrebné nanucovať ľuďom drahé a možno pochybné očkovacie látky a rúška, ktoré nechránia, alebo len extrémne minimálne.

Podľa Kählera je riešenie korona problému absolútne jednoduché a vyžaduje nie celú radu opatrení, ale stačilo by jediné. Každý človek na planéte (alebo aspoň tam, kde sú ohniská výskytu korony) by mal nosiť 4 týždne konzekventne účinnú a kvalitnú masku a nie málo účinné, resp. neúčinné masky, ako ich používa veľká väčšina ľudí.

Podľa neho sú takými vhodnými vysokoúčinnými maskami typy FFP2 a FFP3. S nimi si môžu ľudia bez obáv navzájom prísť do tesnej blízkosti. Pritom netreba myslieť na všetky tie komplexné pravidlá a opatrenia. Tie ľudia často vedome alebo nevedome nedodržiavajú a starší neraz aj zabúdajú.

Kähler sám používa len zmienené typy rúšiek a cíti sa s nimi absolútne bezpečne. Pritom už bol viackrát v situáciách, keď boli okolo neho ľudia, ktorí prišli z miest, kde naplno vypukla korona. V marci tak sedel so svojou kvalitnou maskou v lietadle, kde boli takmer všetko ľudia z Milána a Lombardska – ohnisiek korony – a nejeden z nich podozrivo kýchal, kašľal a chripľavo rozprával. So svojou dokonalou maskou nemal ani na okamih obavy.

Keď potom počas ďalších týždňov neustále počúval, koľko nezmyselných rečí a rád ohľadne korony prichádzalo z úst renomovaných expertov a koľko miliard sa úplne zbytočne vyhodilo, tak sa rozhodol, že musí konečne niečo urobiť sám.

Poslal okolo 50 listov virológom, politikom, renomovaným inštitútom špecializovaným na infekčné choroby, kde opísal svoju jednoduchú metódu. Nedostal ani jedinú odpoveď. Napísal aj ministrovi zdravotníctva Jensovi Spahnovi – aj ten ho ignoroval. To je ale „pochopiteľné“ – ten mal v hlave len svoju luxusnú vilu, ktorú si práve kupoval za viac ako 4 milióny.

Kähler sa preto rozhodol prostredníctvom YouTube-vídei obrátiť sa priamo na občanov, aby im vysvetloval a objasňoval to, čo virológovia a epidemiológovia nechceli, nevedeli a či nesmeli a nemohli.

Televízny moderátor Lanz, ktorý s nim viedol rozhovor, ho uzavrel jedinou lakonickou vetou, hovoriacou za „všetko“:

„Mali sme vás už dávno počúvať a dať na vás.“

To sa vzťahovalo na tých, ktorí všetko mohli zmeniť v zmysle profesora fyziky Kählera – tí, ktorí nereagovali na jeho listy. Prečo tak neurobili, to musí byť jasné každému, kto vidí veci za fasádou, ktorú nám ponúkajú politici.