Profesionálne luhanie: Mainstream-Focus si najal dvoch Sýrčanov, hercov, aby dokázal, že Merkel neklame a že Sasi sú nacisti

17.09.2018 23:21

Promerkelovským médiám nie je nič sväté (a už najmenej stará dobrá žurnalistická etika, kde ešte vládla objektívna pravda), keď ide o dokazovanie toho, že proti „mame“ Merkel sú len rasisti, neonacisti a AfD, čo je vraj takmer to isté.

V tejto súvislosti prezentoval teraz verejnosti Focus svoje „dôkazy“, že v Chemnitzi sa naozaj konal strašný rasistický pohon na utečencov. V réžii svojej „pravdy“ Focus prezentoval dvoch Sýrčanov ako jej korunných svedkov. Redakcia ale čitateľskej verejnosti zamlčala, že išlo o dvoch hercov, ktorí si zahrali pred kamerami Focusu. 

Thaer Ayoub a Dimon Alawad sú sýrski utečenci, ktorí sú už niekoľko mesiacov hercami v Stadtteiltheater Chemnitz-Sonnenberg. O dni, keď podľa Merkel a jej hovorcu Seiberta v Chemnitzi hordy rasistov a nacistov robili pohon na migrantov, ale vo Focuse hovoria aspoň čiastočne pravdu, čo ich naozaj ctí, lebo mohli ľahko podľahnúť pokušeniu za peniaze zahrať to, čo sa od nich očakávalo.

V krátkom filme o udalostiach v Chemnitzi, ktorý zrežíroval Focus, Ayoub a Alawad síce hovoria, že keď v meste demonštrovala pravicová scéna, tak mali strach a cítili sa ohrození, ale to, ako to opisujú, vôbec nenaznačuje ničím, že by sa v uliciach mesta konal hon ohrozujúci životy migrantov.

Obaja, podľa vlastných slov, síce začali utekať preč, ale len preto, že pri pohľade na demonštrujúcu masu (od politikov predsa už mnohonásobne počuli a i z médií sa dostatočne dozvedeli, akí nebezpeční sú pre migrantov pravičiari z AfD a ich „spojenci, neonacisti“) dostali pocity strachu. Zdalo sa im, že celé mesto je plné týchto „zlých“ ľudí a „nacistov“ a odrazu dostali pocit, že sa môžu stať ich obeťami. Ale nepovedali ani jediným slovom, že ich niekto začal naháňať s cieľom ich zbiť alebo pripraviť o život.

Vo filme tvrdili aj to, že všetci nacisti okolo nich mali nože. V tomto prípade buď luhali, alebo si to sami nahovorili. V každom prípade to ani oni ani Focus nemali čím podložiť. A ani to, že boli okolo nich všade nacisti. Aj ich údajný strach pred nimi je niečo nereálne. Vo filme hovoria sýrski herci, že sa dali na útek zo strachu pred ľuďmi okolo nich, ktorí boli všetci oblečení v čiernom. Potom Thaer Ayoub však nečakane dodal, že ale nevedeli, či patrili k pravicovej alebo ľavicovej scéne, lebo všetci vyzerali rovnako.

Všetko to pôsobí dosť difúzne, ale jedno je v tomto prípade jasné. Mainstraamový žurnalizums tu chce v každom prípade manipulovať verejnú mienku a navodiť ju do toho smeru, že takmer všetci Sasi sú nacisti a rasisti, ktorí vražedne nenávidia  migrantov a že Merkel robí všetko preto, aby „očistila“ Nemecko od AfD a jej „nacistických“ prívržencov.

Film produkcie Focusu je propapagandistickou lživou fraškou, ktorá je namierená proti veľkej časti nemeckého národa.