Prof. Stephan Sander-Faes: Stoltenberg priznal, že vojnu na Ukrajine začalo NATO v roku 2014

19.02.2023 22:00

Prof.Dr. Sander-Faes, štúdium Graz a Viedeň. Je historik, filozof, publicista, autor a privátny docent na Universität Zürich – odbor dejiny novoveku. 

V ďalšom uvádzam jeho slová:

 

Takže teraz to máme „oficiálne“, a to priamo z tých najpovolanejších úst: 

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg 14. februára 2023 povedal, že „nevyprovokovaná agresívna vojna Ruska“ sa zo strany západnej vojenskej aliancie začala už v roku 2014 (!).

 

Dôsledky sú ohromujúce:

 

Celý rok všetky západné vlády klamali svetovú verejnosť. A celý rok ju klamali aj takmer všetky západné „renomované a kvalitné“ médiá. A robili tak buď z nevedomosti alebo zámerne. 

Prišiel teda čas na rezignácie, vyšetrovacie výbory, súdne procesy za zradu a aj čas na úprimné ospravedlnenia sa ľuďom v regióne konfliktu a je najmä čas ospravedlniť sa Rusku.

 

Tu je krátky úryvok z toho, čo povedal deň pred summitom NATO na tlačovej konferencii okrem iného generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg v Bruseli na otázku jedneho z prítomných žurnalistov.

 

Lorne Cook (Associated Press):

 

„Keďže vojna na Ukrajine trvá takmer už celý jeden rok, tak by ma zaujímalo, či  to nejakým spôsobom zmenilo NATO a či to nejako zmenilo najmä vašu prácu, a či je to práca, v ktorej mienite pokračovať aj naďalej, keď prídeme na ďalší summit vo Vilniuse.“

 

Jens Stoltenberg (generálny tajomník NATO):

 

„Svojím spôsobom sa NATO nezmenilo. Len ukázalo, aké dôležité je a aké dôležité aj bolo. 

V skutočnosti NATO od roku 2014 vykonalo najväčšie posilnenie kolektívnej obrany v priebehu jednej generácie, pretože vojna na Ukrajine sa nezačala minulý rok vo februári. Začala sa už v roku 2014. 

A to spustilo veľkú úpravu našej aliancie s vyššou pripravenosťou našich ozbrojených síl, so zvýšenou ich prezenciou vo východnej časti aliancie a s početnejšími vojenskými cvičeniami.“