Prof. med. Martin Kulldorf: Uprednostňovanie očkovaných je nezmysel – fakty hovoria niečo iné

10.09.2021 23:19

Americký epidemiológ a profesor Harvard-University Martin Kulldorf, rodák zo Švédska kritizuje, že je celkom nezmyselné a neetické uprednostňovať a privilegovať  očkovaných, lebo fakty analýz a výskumov potvrdili opak.

Kullendorf nie je len obyčajný, rádový epidemiológ, ale je uznávaný a renomovaný expert v USA. O.i. spolupracoval v Spolkovom výbore USA pre bezpečnosť vakcín a rozhodne nie je odporcom očkovania vo všeobecnosti.

1.septembra vydal vyhlásenie ohľadne očkovania proti Covidu, kde oznámil, že tak robí na základe svojej analýzy najnovšej izraelskej štúdie urobenej so 670 000 osobami. Štúdia skúmala účinnosť vakcín v porovnaní s prirodzenou imunitou po infekcii koronou.

Kulldorf tvrdí, že experti na základe tejto štúdie zistili, že prirodzená imunita umožňuje dlhšie trvajúcu, lepšiu a spoľahlivejšiu ochranu pred infekciami a symptomatickými ochoreniami, ktoré boli zapríčinené Delta variantou zo SARS-CoV-2, ako ju majú tí, ktorí dostali dve dávky BionTech-Pfizer-vakcíny.

Výsledky štúdie preukázali, že zaočkované osoby boli vystavené 27 násobne vyššiemu riziku nakazenia sa symptomatickou korona infekciou, ako ho majú tí, ktorí už boli z korony vyliečení.