Prof. Bhakdi varuje občanov pred akceptovaním elektronických zdravotných spisov, ktoré budú v Nemecku od roku 2024!

09.03.2023 12:38

V Nemecku – a napokon aj v celej EÚ – bude zavedený elektronický spis pacienta. Bude to zrealizované automaticky pre každého občana. Každý kto ho vopred oficiálne neodmietne sa stane „transparentným pacientom“.

To už veľmi približuje globálnu diktatúru zdravia, o ktorú sa usiluje WHO, o veľký krok bližšie. Prof. Sucharit Bhakdi a združenie MWGFD vyzývajú občanov, aby tento spis odmietli.

Minister zdravotníctva Lauterbach oznámil zavedenie elektronickej pacientskej kartotéky, o ktorej sa v zásade rozhodlo už pred dobrými 20 rokmi, na koniec roka 2024. To údajne má zlepšiť lekárske služby pre pacientov, ale Lauterbach má samozrejme aj iné plány, a síce, že takto tiež získa obrovské súbory údajov na výskumné účely.

Každý občan, ktorý vyslovene neodmietne tento elektronický spis, tak mu bude tento automaticky zhotovený.

Súčasne s elektronickým spisom pacienta sa stane povinný aj elektronický recept. Spolkový komisár pre ochranu údajov Ulrich Kelber tento projekt pôvodne zastavil z dôvodu bezpečnostných medzier. Vyslovil sa proti používaniu karty poistenca na preplatenie elektronických receptov a teraz sa na to vyvíja údajne bezpečný variant.

 

Temná stránka centrálneho uchovávania údajov o pacientoch sa už prejavila vo Fínsku, kde elektronický spis pacienta existuje už viac ako 20 rokov. Tam hackerský útok ukradol dôverné údaje – možno desiatky tisíc – od súkromného poskytovateľa psychoterapie. Údaje potom slúžili na vydieranie nielen firmy, ale aj postihnutých pacientov.

 

Profesor Bhakdi varuje:

Je to len ďalší krok ku kontrole občanov

Známy mikrobiológ prof. Sucharit Bhakdi varuje pred elektronickými záznamami pacientov aj z iného dôvodu.

 

Dokonca spustil medzinárodnú kampaň o ochrane údajov so združením MWGFD – pretože:

 

„Kto má údaje, ten má totálnu kontrolu“