Problémy s Bidenom: Namiesto neho sa Demokratom ponúka viceprezidentka Harris. Mala by ale sama vedieť, že na to vôbec nemá!

15.02.2024 15:22

To, že mentálne to s  Bidenom už ide dole vodou, čvirikajú dokonca aj vrabce na streche Bieleho Domu. Kritici tvrdia – sú medzi nimi aj viacerí Demokrati - že americký prezident je príliš starý a zábudlivý a preto neveľmi vhodný pre ďalšie funkčné obdobie.

 

Uprostred diskusie o veku amerického prezidenta Joe Bidena a o jeho (ne)spôsobilosti pre ďalšie funkčné obdobie ako prezidenta USA zaujala stanovisko aj viceprezidentka Kamala Harris

 

„Som pripravená slúžiť svojej krajine. O tom niet žiadnych pochýb,“

povedala 58 ročná Demokratka v rozhovore, ktorý zverejnil Wall Street Journal. Podľa novín sa rozhovor uskutočnil dva dni pred zverejnením správy špeciálneho vyšetrovateľa, ktorá obsahovala nelichotivé hodnotenia pamäti prezidenta Bidena.

 

Špeciálny vyšetrovateľ Robert Hur sa v správe zaoberal dokumentovou aférou 81-ročného muža a rozhodol sa nevzniesť obvinenie.

 

Čo však vyvolalo rozruch, bolo jeho hodnotenie, že Biden pôsobí ako dobromyseľný (tu Hur ale zjavne klamal, pretože potom možno aj diabla označiť za dobromyseľného) starší muž so slabou pamäťou a jeho spomienky sú v rozhovoroch občas „rozmazané“. Hur tiež uviedol prezidentovu údajne slabú pamäť ako argument, že porota by nikdy neuznala prezidenta vinným v hypotetickom procese.

 

Kamala Harris má indicko-jamajské korene. Je prvou Afroameričankou a prvou ázijsko-americkou osobou, ktorá sa stala viceprezidentkou USA.

 

Keď 20. januára 2021 nastúpila do úradu, očakávania na ňu a nádeje do nej vkladané boli veľké. Odvtedy ale jej pôsobenie , ako aj jej vyžarovanie. mnohí pozorovatelia vnímajú ako veľmi nenápadné.

 

Nepochybne je to fakt, že Harris značne sklamala očakávania, ktoré do nej vkladali. Ale v určitom slova zmysle to nemala šancu urobiť, pretože Joe Biden jej dal veľmi nevďačné úlohy, pri ktorých mohla v skutočnosti iba stratiť a nie získať. Mala napríklad vyriešiť problematiku s hraničnými kontrolami a tiež dostať pod kontrolu migráciu.

Ale jej veľkým osobným problémom je najmä to, že nie človekom pre médiá, ťažko jej padá robiť s nimi rozhovory, nevie ničím budiť ich pozornosť a chýba jej šarm a charizma.

 

A preto by bola veľmi slabou konkurentkou a vyzývateľkou Donalda Trumpa v boji o prezidentské kreslo, pri ktorom hrajú veľkú rolu aj médiá.