"Pro-Demokratická" razia FBI v Trumpovom sídle Mar-a-Lago uškodila Demokratom

21.08.2022 23:33

Prečo je Donald Trump taký mocný a vplyvný a doslova nezničiteľný?

Možno to v krátkosti zodpovedať jednou vetou:

Trump profituje vo svojej neobyčajnej politickej kariére predovšetkým z toho, že  otvorene hlása, že politické elity v USA sú koruptné non plus ultra a škodia krajine a že len jednoduchí ľudia sú morálni.

Preto ním opovrhujú etablované politické elity Demokratov, a o to viac ho milujú Republikáni a jednoduchí ľudia.

V tejto situácii teraz podnietili Demokrati prostredníctvom súdneho príkazu, aby FBI urobila prehliadku Mar-a-Lago, čo vyvolalo obrovské pobúrenie Republikánov a miliónov Trumpových prívržencov.

Stačilo len to, aby Donald Trump na svojej sociálnej platforme oznámil, ako bol „prepadnutý“ vo svojom dome FBI, tak okamžite mu jeho priaznivci posielali finančné dary a prejavovali slová podpory. Každý deň to boli sumy okolo milión dolárov.

Trumpov Fundraising-Team informoval Američanov mailami a tweetmi, že FBI-razia na Floride v Mar-a-Lago je bezpríkladným porušením nielen práv Donalda Trumpa, ale aj všetkých občanov USA a ostro to kritizoval ako ohrozenie demokracie.

Dôvodom razie u Trumpa bola za vlasy pritiahnutá zámienka, že mal pri svojom odchode z Bieleho Domu odcudziť tajné dokumenty a medzi nimi aj tajné dokumenty o atómových zbraniach.

V mailoch od Fundraising-Teamu bolo uvedené aj nasledovné:

„Potrebujeme každého jedneho amerického patriota, aby sme mohli spoločne urobiť potrebné opatrenia a aby sme mohli posilniť náš oficiálny Donald Trump-obranný fond.

Vaša pomoc a naša práca to je jediná cesta, ako obraňovať prezidenta Trumpa a mu zároveň pomôcť zachrániť Ameriku pre nás všetkých.“

Vysoká karta, ktorú Demokrati vytiahli proti Trumpovi sa ale už obracia proti nim. Medzičasom už naznačil jeden vysoký spolkový sudca štátu Florida, že je pripravený odpečatiť časti miestoprísažného prehlásenia, na základe ktorého bol vydaný súdny príkaz na domovú prehliadku Mar-a-Lago, a to napriek tomu, že Ministerstvo Justície USA taký krok rozhodne odmieta.

Štátny prokurátor pre národnú bezpečnosť Jay Bratt (ktorý Donalda nemá veľmi v láske) vyhlásil, že otvorenie podkladov by mohlo ohroziť vyšetrovanie proti Trumpovi a že by tak boli odhalené aj dôverné informácie o svedkoch, ktorí majú svedčiť proti Trumpovi a že by zároveň boli odhalené aj mená istých pracovníkov FBI a to by mohlo znamenať ich ohrozenie.

Takéto výpovede len potvrdzujú, že ide jednoznačne o spiknutie a komplot proti Donaldovi Trumpovi, a to dokazuje, že v radoch Demokratov narastá panika a obavy z jeho rastúcej popularity, a tým aj strachu z toho, že budúce prezidentské voľby jednoznačne vyhrá.