Prišlo, čo prísť muselo: CDU chce rokovať s AfD. To je víťazstvo AfD

05.11.2019 21:24

V Durínsku vládne medzi tradičnými stranami politická panika – nie sú schopné zostaviť väčšinovú koalíciu. Niekoľko zákerných a deštruktívnych mainstreamových médií, ktoré nepoznajú politickú realitu v Nemecku, prípadne, ktoré majú za úlohu všetko politické, čo pochádza z „ideologickej dielne“ AfD propagandisticky a nenávistne prekrúcať a tvrdiť nezmysly, sú teraz faktami z Nemecka usvedčené.

Tým, že časť funkcionárov CDU chce hovoriť s AfD, tak uznáva, že AfD je normálna demokratická strana!

V priebehu posledných rokov som napísal viacero článkov i urobil niekoľko rozhovorov, kde som o.i. uviedol, že AfD bude mať čoraz väčší politický vplyv a že príde čas, keď sa dostane do krajinských parlamentov a do Bundestagu a že potom budú musieť s ňou hovoriť aj „merkelovskí“ politici.

To všetko sa teraz už napĺňa.

Mimochodom, Helmut Kohl, ale aj jeho predchodcovia, by s AfD boli bez problému spolupracovali.

Všetko čo Kohl pre Nemecko v oblasti pravicového konzervativizmu garantoval, ale najmä jednotu nemeckého národa, zničila a rozbila žena z východu – Merkel. Nemci sú v súčasnosti extrémne polarizovaní a rozdvojení – len „zásluhou“ Merkel.

A mnohí Nemci – predovšetkým vo východnom Nemecku – ju vnímajú ako nepriateľa vlastného národa.

Bol som po voľbách v Durínsku niekoľko dní vo východnom Nemecku. Navštívil som Erfurt, Halle, Drážďany a jedno malé mestečko, ktoré sa vyznačuje prevahou voličov AfD.

Takmer 80 percent z tamojších ľudí, s ktorými som viedol rozhovory, doslova nadávajú na kancelárku a okrem iného, čo jej vyčítajú, je to, že v nej vidia zradkyňu východného Nemecka, hoci tam v minulom režime užívala veľké výhody a nikdy nedala najavo, že je nespokojná s pomermi.

„Teraz z nás, východných Nemcov, robí nacistov a extrémistov, čo je obrovská lož. Tečie jej do topánok a tým aj celej CDU a preto Merkel a jej pomocníci sa chytajú každej slamky, len aby sa neutopili. A tak, kto je proti nim a hlasno to hovorí, tak ho označia za extrémistu, nacistu a či za nepriateľa islamu, len aby ho znemožnili.“

Tak mi to rozhorčne rozprával asi 60 ročný muž z východonemeckého mestečka, keď  som tam teraz bol a s ktorým som prišiel celkom náhodne do rozhovoru.

Viacerí lokálni politici CDU v Durínsku sa postavili v pondelok proti rozhodnutiu predsedníctva CDU v Durínsku, v ktorom sa odmieta koalícia s AfD, ale aj s Ľavicou.

Títo CDU politici žiadajú svoje vedenie, aby CDU viedlo rokovania s AfD. Túto formálnu žiadosť, ktorá bola zaslaná vedeniu podpísalo, 17 komunálnych politikov CDU.

Okrem toho celé konzervatívne krídlo durínskej CDU žiada od svojho vedenia, aby požiadalo AfD o rozhovory  a sondovalo možnosť prípadnej koalície aj spolu s FDP.

Už minulý týždeň navrhol Michael Heym, vicešéf frakcie CDU v Durínsku, aby strana vážne uvažovala o spolupráci s AfD a FDP.

„Hrubé“ múry, ktoré postavila kancelárka Merkel a šéfka CDU Annegret Kramp Karrenbauer medzi CDU a AfD dostávajú čoraz väčšie trhliny a ukazuje sa čoraz viac, že keď celkom puknú, tak zasypú obe tieto političky.