Primátora Frankfurtu musela zachraňovať „rasistická“ polícia pred priateľmi z besniaceho davu migro-antifa

28.07.2020 23:02

Peter Feldmann (SPD) frankfurtský primátor sa cez víkend hanebne blamoval pred celým Nemeckom.

Pripomeniem, že v sobotu 18.7. okolo polnoci prišlo na hlavnom frankfurtskom námestí Opernplatz ku krvavým zrážkam medzi obrovskou „Partyscénou“ a policajnými zložkami (podrobne o tom bolo v mojom článku v HS, 19.7.).

Následne nechalo Mesto obľúbený Opernplatz vždy vo večerných a nočných hodinách uzatvoriť, a to nielen pre kraval robiace migro-antifa bandy, ale aj pre pokojných občanov, ktorí sa tam pravidelne stretávali, diskutovali a prechádzali (to je len ďalšie obmedzenie slobody občanov).

Zákaz vstupu na námestie vyžadoval samozrejme aj prítomnosť polície, lebo „Partyscéna“ a antifa nerešpektuje nič.

Napriek tomu sa v neskorých večerných hodinách o týždeň neskôr začali v okolí námestia zhromažďovať vo väčšom množstve ľudia z „Partyscény“, ku ktorým sa o pol dvánastej v noci pridalo niekoľko sto „demonštrantov“ (v noci sa nedemonštruje a žiadna demonštrácia v ten deň nebola ani ohlásená a tým ani povolená), ktorí hlučne protestovali proti rasizmu bielych, proti policajnému násiliu, proti polícii, ktorá v rámci svojej práce diskriminuje osoby, ktoré nemajú bielu pleť a proti tým , ktorí si nevážia „čierne životy“.

Napätie narastalo a situácia sa dramatizovala.

Okolo polnoci tam prišiel primátor Peter Feldmann, ktorý prítomným chcel prejaviť solidaritu a išiel priamo medzi nich (to však nebolo v skutočnosti nič iné, ako hanebné priznanie bezmocnosti moci štátu, ktorý čoraz viac kapituluje pred mocou „iných“) a pokúšal sa o priateľský dialóg.

Vôbec ale neuspel a dopadlo to tak, ako to dopadnúť muselo. Rozzúrena masa, pozostávajúca takmer výlučne z „migro-antifákov“ ho vypískala, posmešne po ňom pokrikovala a napokon mohol byť rád, že odtiaľ vyviazol so zdravou kožou a že ho napokon zachraňovali „zlí rasistickí“ policajti pred „dobrými“ demonštrantmi a vyviedli ho do bezpečia.

V sociálnych sieťach kolujú viaceré videozáznamy, kde vidno ako sa Feldmann len úboho zosmiešnil.

Medzčasom už zožal kritiku aj od niektorých politikov i médií, ako napr. Frankfurter Rundschau.