Primátor Mladej Boleslavi, sýrskeho pôvodu, vyhlásil nulovú toleranciu voči migrantom. Nemci ho obvinili z populizmu

29.08.2018 22:13

Nemecké mainstream médiá primátora Mladej Boleslavi, Raduana Nwelatiho, ktorého otec emigroval pred mnohými rokmi zo Sýrie do Čiech, neobjektívne a tendenčne zdiskreditovali, podobne ako to neustále robia aj s politikmi AfD.

Napríklad titulkami ako: Eingewanderter Bürgermeister macht Stimmung gegen Einwanderer (Migrant primátor štve proti migrantom).

Nemecké médiá uvádzajú, že v Čechách, v Mladej Boleslavi, sa primátor Nwelati stará pred blížiacimi sa komunálnymi voľbami v októbri o veľký rozruch a nepriateľsky atakuje cudzích robotníkov miestnej Škoda automobilky. Pritom Nwelati  len napísal na svoj Facebook niečo, čo by malo byť pre každú demokraciu absolútnou samozrejmosťou. Tento základný fundament demokracie však úmyseľne narušili a narúšajú tisícky migrantov, ktorí prichádzajú k nám.

Nwelatiho text znie:

„Nulová tolerancia pre cudzincov, ktorí nerešpektujú naše zákony. Chceš tu pracovať? Dodržiavaj naše pravidlá! Inakšie ťa tu nechceme!“

Tieto slová musí podpísať každý demokratický politik. A či nie?

Určite však nie sú kompatibilné s utečeneckou politikou nemeckej kancelárky. A mal Nwelati nejaký dôvod, aby ich vyslovil? Áno, mal.  

Dôvodom sú opití, polonahí ľudia v uliciach mesta, rušivý hluk v noci a bitky a výtržnosti. To je každodenný obraz mesta. Za to sú podľa primátora zodpovední zahraniční robotníci, ktorí pracujú v miestnej automobilke.

Výpoveď primátora potvrdil aj policajný riaditeľ mesta, Tomáš Krypta, ktorý povedal, že kriminalita cudzincov pracujúcich v Mladej Boleslavi je vyššia ako u domácich občanov. Výročná správa miestnej polície hovorí o tom, že situácia je kritická. Napriek tomu nemecké média hovoria o populizme primátora Nwelatiho.  

Ale práve to je absurdné a vyslovene populistické tvrdenie!