Príkaz „kalifa“ z Bosporu? Kancelárovi Kurzovi hrozia smrťou, z Turecka prichádza záplava vyhrážok

14.06.2018 21:35

Potom ako sa začali na príkaz vlády zatvárať v Rakúsku mešity eskaluje paľba z tureckej propagandistickej mašinérie. Jej cieľom je Viedeň, presnejšie povedané rakúsky kancelár, nebojácny Sebastian Kurz. Voľba „nového“ tureckého prezidenta sa blíži a Erdogan počas jedného predvolebného vystúpenia opätovne atakoval ponižujúco a agresívne kancelára Kurza.

V posolstvách tureckých teroristov, ktoré sa už niekoľko dní šíria aj v sociálnych sieťach a na rôznych internetových platformách sa hovorí o tom, že Kurz sa má pripraviť na smrť a že nie je kresťanom, ale len bábkou sionistov a otrokom slobodomurárov a ďalšie difamujúce nezmysly.

Rakúske ministerstvo vnútra berie také hrozby veľmi vážne a špeciálne protiterorové jednotky polície sú na jeho príkaz už v stave mimoriadnej pohotovosti.

Špeciálna protiteroristická jdnotka Cobra zaviedla pred štyrmi dňami isté opatrenia, ktoré maximálne zvyšujú bezpečnosť Sebastiána Kurza.

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan zvýšil po Kurzových tvrdých opatreniach v Rakúsku proti imámom a mešitám intenzitu svojej zbraňami rinčiacej rétoriky a hovoril o hroziacej vojne medzi islamom a kresťanstvom.

Nasledovnými slovami sa obratil priamo na rakúskeho kancelára: „Kričím na rakúskeho kancelára – ty si ešte mladý a potrebuješ este veľa skúsenosti! Si ešte len učňom.“

Potom Erdogan poslal svoje napomínanie do Bruselu, ale predovšetkým do Berlína a vyzval ich, aby dali Kurza do poriadku.

Erdogan síce nepatrí do EÚ, ale s Bruselom sa môže porovnávať – vyznačuje sa podobným charakterom: Sankcie, hrozby, megalománstvo.

Možno len povedať, že zavíjanie a hrozby z Ankary smerom do Viedne znamenajú predovštkým to, že politika nového rakúskeho kancelára je optimálne nasmerovaná a konzekventne presadzovaná.

Priateľ, viedenský žurnalista mi v súvislosti s tureckými hrozbami napísal:

…. „Da sieht man ganz klar, wer Herr in unserem Land sein will. Erdogan möchte das zu Ende führen, was Osmanen im Jahre 1683 misslang. Er möchte Wien erobern“……… „Tu sa vidí jasne, kto sa chce stať pánom v našej krajine. Erdogan chce dokončiť to, čo sa Osmanom v roku 1683 nepodarilo. On chce dobyť Viedeň.“