Príde európska jar, ako voľakedy prišla Dubčekova Pražská jar? Salvini je za!

06.04.2019 23:03

Bruselský diktát sa stupňuje a stáva sa neznesiteľným a čoraz viac EÚ občanov ho má plné zuby. Intímne spojenectvo Berlín-Paríž, je tŕňom v oku Mattea Salviniho a taliansky vicepremiér už získal dôležitého spojenca proti ich rastúcej  dominancii. Salvini chce postaviť na nohy EÚ opozíciu proti Bruselu, Berlínu a Parížu, založenú na osi Rím -Varšava. A na tú sa má orientovať a pripojiť Budapešť, Viedeň, Praha,…..?

Salvini už oficiálne hovorí o potrebe „európskej jari“ a  vyslovil nevyhnutnosť úzkej spolupráce s krajinami , ktoré majú podobné smerovanie svojej politiky ako talianska koalícia Lega a Hnutie piatich hviezd. Počas svojej návštevy vo Varšave Salvini a poľská vláda už spoločne sondovali v tomto smere.

Ich spoločným cieľom je zlomiť pseudo-autokratickú nadvládu tandemu Merkel, Macron. Salvini chce urobiť všetko preto,  aby európska politika nebola dominovaná týmto tandemom, ktorý pod rúškom tzv. humanity núti všetky členské štáty akceptovať utečeneckú politiku kancelárky Merkel.

Taliansko a Poľsko sa môžu stať dôležitým elementom novej európskej osi, ktorá bude pôsobiť veľmi účinne proti zákerným silám, ktoré chcú islamizáciu Európy.

Pre Salviniho je dôležité, aby sa politika EÚ oslobodila zo zabehaných stereotypov Bruselu a aby sa vrátila k obhajobe a ochrane konzervatívnych hodnôt, čo je možné dosiahnuť spoločným postupom všetkých európskych strán, ktoré sú voči problémom s migráciou kriticky nastavené, a to sa musí prejaviť už v najbližších voľbách do EÚ-parlamentu.