Prezidenti USA a ich tajuplný vzťah k UFO-fenoménom

12.06.2018 18:25

Takmer všetci americkí prezidenti od druhej svetovej vojny mali nejakým spôsobom do činenia s UFO a dokonca mali aj blízke stretnutia tretieho druhu. Boli medzi nimi takí, ktorí o tom hovorili aj verejne, ale len potiaľ, kým ešte neboli vo funkcii, v Bielom Dome.

Odhalenia, ktoré v tomto smere urobil Larry Holcombe, sú priam neuveriteľné. Holcombe je skúsený americký ufológ, zaoberajúci sa svojím fachom už niekoľko desaťročí. Jeho  výpoveď v tomto smere je skutočnou senzáciou.

Larry vydal o tom aj knihu. New York Post uverejnil z nej najbrizantnejšie časti. Podľa Holcomba súvisela aj vražda prezidenta Kennedyho nepriamo s UFO-m.

Kennedy vyzval CIA, aby mu vydali všetky utajené dokumenty o fenoménoch UFO, ktoré uschovávali. To sa mu malo stať osudným – tvrdí Holcombe. Odvoláva sa vo svojej knihe na tajné akty CIA, kde je to v zakódovanej forme uvedené. Atentát bol na Kennedyho urobený preto, lebo  chcel svetovej verejnosti oznámiť utajené informácie o existencii mimozemskej civilizácie.

V Holcombovej knihe sú ďalšie neobyčajné, možno dokonca skurilné výpovede:

Richard Nixon navštívil jedného dňa spriateleného komika Jackieho Gleasona. Spolu sa potom dali zaviezť k jednému hangáru na Homestead Air Reserve Base. Tam Gleasonovi dal Nixon ukázať vrak stroskotaného UFO. To celé porozprávala Esquire-Magazinu Gleasonova prvá manželka.

Holcombe uvádza na inom mieste: Jimmy Carter videl v októbri 1969, keď sa zúčastnil stretnutia Lions Clubu v meste Leary, na západnom horizonte „zvláštne“ svetlo, o ktorom bol presvečený, že patrilo UFO. Svetlo sa priblížilo, zastavilo sa a odrazu menilo farby – modrá, červená, biela,….

Počas svojho volebného boja o prezidentské kreslo sľuboval Carter, že keď sa stane prezidentom, tak odhalí verejnosti UFO-tajomstvá. Neskôr už ako prezident však svoje slovo nedodržal.

Holcombe informuje aj o mysterióznych skúsenostiach s UFO-m, ktoré mal prezident Ronald Reagan. V roku 1974 letel ako guvernér Kalifornie v lietadle Cessna, keď odrazu uvidel na oblohe prenikavý zdroj svetla, ktoré sa pohybovalo obrovskou rýchlosťou kolmo hore. Už skôr, v šesťdesiatych rokoch minulého storočia mal Reagan podľa vlastných slov kontakt k Mimozemšťanom. V tom čase bol ešte hercom a viezol sa autom so svojou manželkou Nancy na party k priateľom v Los Angeles. Odrazu ostali stáť – pred nimi na ceste uvideli UFO. Reagan o tomto stretnutí neskôr povedal, že Mimozemšťania mu telepaticky radili, aby sa stal politikom.

Medzi hosťami na party, kam prišiel Reagan oneskorene a pôsobil celý večer neisto a zmätene, bola aj priateľka herečky Shirley Mc Laine. Porozprávala jej to a tá neskôr o veci informovala Holcombeho.

Ufológ Holcombe sa vo svojej knihe zmieňuje aj o jednom tajnom dokumente, v ktorom v roku 1942 generál George Marshall oznamuje prezidentovi Franklinovi Rooseveltovi o pozorovaní mysterióznych neznámych letových objektov, ktoré označil ako mimozemského pôvodu.

Záverom ešte toľko, že o fenoménoch UFO som podrobne písal už v mojej knihe Tajomstvá a proroctvá kozmu, ktorú som vydal v Bratislave v roku 1993 a kde som sa o.i. zmienil aj o významnom americkom astronómovi Alenovi Hynekovi, ktorý sa po rokoch z veľkého UFO skeptika, na základe svojich výskumov, ktoré sa diali z poverenia vlády USA, stal presvedčeným prívržencom myšlienky, že UFO fenomény sú nepopierateľne existentné fakty.