Prezident Zelenskyj odobral viac ako 220 politikom diplomatické pasy, medzi nimi aj poslancom

06.08.2022 23:29

Čoraz viac preniká už aj na Západe na svetlo – a odrazu to tu a tam už naznačuje alebo dokonca priznáva aj mainstream -  že Ukrajinci nie sú anjeli a že Rusi nie sú diabli.

To, čo urobil ukrajinský prezident, to sa ešte nikdy nestalo v žiadnom demokratickom štáte a pravdepodobne ani v žiadnom štáte na svete.

Oznámila  to Ukrajinská spravodajská agentúra UNIAN. Agentúra ale neuviedla podrobne všetky prečiny,  pre ktoré boli prezidentom Zelenským odobrané diplomatické pasy takému obrovskému množstvu ukrajinských politikov. Prezradila len jeden  z dôvodov odobratia pasov.

UNIAN oznámila, že diplomatické pasy boli odobraté viacerým  ukrajinským poslancom preto, že odišli z Ukrajiny počas ozbrojeného konfliktu s Ruskom. Iným ukrajinským politikom prikázal prezident odobrať diplomatické pasy, lebo klamali, že vykonávajú dôležité a pre Ukrajinu prospešné záležitosti, v skutočnosti v tom čase sa ale venovali svojim privátnym veciam.

Dokonca v jednom prípade bolo oznámene aj meno jedneho z previnilcov. Je ním člen vládnej strany prezidenta Zelenského, poslanec parlamentu Nikolaj Tišenko, ktorý vycestoval do Českej Republiky súkromne, hoci ho v tom čase potrebovala Ukrajina.