Prezident WMA Montgomery žiada povinné očkovanie proti Covidu-19

22.05.2020 23:20

Je to oficiálna výpoveď renomovaného nemeckého lekára a zároveň prezidenta celosvetovej lekárskej asociácie WMA (World Medical Association) Franka Ulricha Montgomeryho. Montgomery chce presadiť (zatiaľ v Nemecku) zákonom zavedené povinné očkovanie proti Covidu-19.

Ľudia v Nemecku toto tušili už dávnejšie, aj keď niektorí politici ich uisťovali, že k tomu nepríde. V uliciach nemeckých miest sa už niekoľko týždňov  konajú (písal som o tom) demonštrácie občanov proti tvrdým korona-opatreniam.

Mnohí z demonštrujúcich vyjadrujú aj svoje obavy pred povinným  očkovaním. Vláda v Berlíne sa preto poponáhľala s uistením, že nič podobné sa nepripravuje a že sa očkovanie proti korone bude len odporúčať.

Ale súčasne už sa hovorí o tom, že v istych povolaniach bude môcť pracovať len ten, kto sa nechá očkovať proti korone.

A teraz odrazu vyhlásil Montgomery, že Nemecko by malo čo najskôr uzákoniť povinné očkovanie proti korone, lebo ľudia, ktorí sa nechcú dať očkovať sú rizikom pre spoločnosť.

Toto všetko však spoločnosť bude polarizovať a aj keď nejaký čas nebude očkovanie povinné, tak budú na jednej strane tí, ktorí sa dajú dobrovoľne očkovať a tých budú médiá a politika chváliť, a to budú potom tí „dobrí“ a na druhej strane budú tí, ktorí sa nedajú očkovať, a to potom budú tí „zlí“ a odtiaľ potom už nie je ďaleko k ich diskriminácii.

Môžu byť potom veľmi rýchlo stigmatizovaní ako tí „zlí“, ktori v sebe možno majú nákazu a sú preto nebezpečím pre ostatných a preto sa ich treba strániť.

A potom „dobrá“ časť občanov už bude sama volať po uzákonení očkovania.