Prezident Putin 24. februára 2022 urobil len to, čo mal urobiť hneď už v roku 2014 !

24.02.2022 23:08

Vtedy však možno ešte trochu naivne veril na „demokraciu“ Západu. V stredu začala ruská armáda oslobodzovať Donbas od teroru ukrajinského ostreľovania. A prvou obeťou tohto vojenského konfliktu sa stala skutočná PRAVDA a nie tá, ktorú o tom hlásajú USA a ich spojenci: Vraj sa začala vojna – to je klamstvo, lebo vojna sa začala už 6.apríla 2014, keď Kyjev a Porošenko odštartovali svoju vojenskú operáciu proti „teroristom“ v Donbase (v realite proti tamojším Ukrajincom, ruskej národnosti, ktorí vždy sympatizovali s Ruskom).

Porošenko  tým vtedy de facto viedol vojnu aj proti Rusku. A v tej až dosiaľ pokračoval jeho nástupca.

Putin len trpezlivo prosil a žiadal Kyjev a Západ, aby bola ukončená. Títo to ale brali ako jeho slabosť a stupňovali svoje agresie, a to spolu s NATO, ktoré Moskvu neustále provokovalo.

A tak teraz táto vojna v stredu 24. februára 2022 vstúpila do svojej konečnej etapy. To, čo teraz o „agresorovi“ Putinovi píše Západ a jeho spojenci, to je všeobecne známe. A ako vždy, keď „treba“ – ako aj napr. o korone – tak aj teraz len jednostranne neobjektívne.

Vladimír Putin pred niekoľkými dňami vo svojom príhovore k ruskému národu viackrát vyjadril vážne varovanie vláde v Kyjeve, aby okamžite zastavila svoje vojenské n epriateľské aktivity na východe. Povedal, že v opačnom prípade bude plne zodpovedná len ona za dôsledky, ktoré z toho vyvodí Rusko.

Zrejme v Kyjeve vláda myslela, že ruský prezident hovorí takpovediac len do vetra a že proti vôli USA a NATO  sa k ničomu neodváži. A Kyjev dokonca ešte viac (mám to od jedneho objektívneho nemeckého žurnalistu, ktorý je už veľa rokov v Rusku) a veľmi masívne zosilnil svoje krvavé ostreľovanie Donbasu, pričom boli obete aj medzi tamojším obyvateľstvom. A prinajmenšom na jednom mieste bojovej línie, pri Nikolajevke ofenzívne vtrhli ukrajinskí vojaci na cudzie štátne územie.

Donbaské štáty, uznané Ruskom, na to požiadali Moskvu o okamžitú pomoc. Tej bolo vyhovené a ruská armáda v stredu zasiahla.

Teraz možno vychádzať z toho, že ruská armáda eliminuje ukrajinskú (Rusi všade vyzývajú ukrajinských vojakov, aby nebojovali, ale zložili zbrane – čo sa na mnohých miestach aj deje) a Moskva tak zároveň dosiahne to, že Ukrajina sa  nikdy nestane členom NATO.

Medzičasom sa množia správy, že ukrajinská armáda všelikde vôbec nezasiahla – napr. pri Kryme ruskú armádu jednoducho vpustila na ukrajinské územie. Ale pri ukrajinskom meste  Mariupol kladú nacistické brigády azovského regimentu veľký odpor.

Záverom tohto článku  ešte toľko, že je možné, že v tomto prípade sa približne zopakuje scenár Kaukazskej vojny z 2008. Moskva vtedy na 5 dní  obsadila časti Gruzínska, aby odzbrojila gruzínsku armádu. Aj vtedy západné médiá vyslovene štvali proti Rusku a obviňovali ho z porušenia medzinárodného práva.

V roku 2009 ale vyšetrovacia správa EÚ napokon bola uzavretá vyhlásením, že agresorom bolo Gruzínsko.