Prezident nemeckej BND veľmi sklamal protiruských politikov i luhársky mainstream: Rusko vojensky vôbec nie je oslabené !

24.05.2023 17:48

Ani 15 mesiacov po začiatku ruskej útočnej vojny proti Ukrajine nevidí prezident Nemeckej zahraničnej spravodajskej služby Bruno Kahl žiadne známky oslabenia prezidenta Vladimira Putina, a tým ani oslabenia ruskej armády (o čom neustále lživo propagandisticky informujú západné média, a oznamujú aj skorú porážku Ruska).

 

„V Putinovom systéme vedenia vojny proti Ukrajine nie sú žiadne viditeľné trhliny. A ani nie sú vôbec žiadne známky toho, že by sa tento systém nejako otriasal alebo implodoval.

 

Rusko je stále schopné viesť vojnu dlhodobú - pričom sú neustále povolávaní noví a noví vojaci. A to isté platí aj pre výzbroj a strelivo.

 

V tomto ohľade teda nemôže byť žiadna reč o slabosti, alebo o tom, že by sa nejaké bojové aktivity Ruska mohli zrútiť. Sú tam síce aj slabé miesta a prekvapenia – napríklad z hľadiska výkonnosti ozbrojených síl.

Ak však Západ veľmi organizovane nepodporí Ukrajinu a nezorganizuje odpor, tak Putinova stratégia spoliehania sa na dlhodobý časový horizont priebehu vojny a na masy vojakov by mohla zvíťaziť.“

 

Vyhlásil to Bruno Kahl, šéf Nemeckej zahraničnej spravodajskej služby v pondelok na stretnutí členov Spolkovej akadémie pre bezpečnostnú politiku (BAKS) v Berlíne.

 

Podľa Nemeckej zahraničnej spravodajskej služby (BND) Rusko má okrem iného aj veľký mobilizačný potenciál a mohlo by do svojej vojny proti Ukrajine zmobilizovať až milión ďalších vojakov, ak to Kremeľ bude považovať za potrebné.

 

"Už minulý rok v jeseni bolo zmobilizovaných a naverbovaných do ruskej armády okolo 300 000 ľudí, z ktorých niektorí sú stále vo výcviku a niektorí už boli uvedení do bojov,"

povedal šéf BND Bruno Kahl pre RedaktionsNetzwerk Deutschland  (Redakčná sieť Nemecko).