Prezident Biden provokuje Rusko k invázii do Ukrajiny

15.02.2022 23:25

Vyhlásila to v americkej televízii USA niekdajšia kongresmanka a politička strany Demokratov Tulsi Gabbard.  Vo svojom interview v piatok pre FoxNews povedala, že podľa nej má americká vláda a NATO eminentný záujem na vojenskom konflikte Ruska a Ukrajiny. Potom by mohli zaviesť proti Rusku drakonické  sankcie, a tak začať éru novej studenej vojny medzi Západom a Ruskom.

Gabbard vyhlásila, že USA a NATO by mohli veľmi ľahko zabrániť vojne medzi Ruskom a Ukrajinou, keby naozaj chceli. Stačí, aby záväzne potvrdili, že Ukrajina ani teraz a ani v budúcnosti nebude členom NATO. Dodala, že vypuknutie vojny Ruska s Ukrajinou by umožnilo americkej vláde zlepšiť a podstatne rozšíriť svoj vojensko-priemyslený komplex a zároveň pritom finančne profitovať neporovnateľne viac ako napríklad  na vojne s al-Káidou.

Vojnoví štváči z Washingtonu robili všetko pre to, aby napätie medzi Moskvou a Kyjevom  narastalo – o tom je Gabbard presvedčená. Dodala, že teraz na to dopláca nielen ruský a ukrajinský národ, ale aj americký.

Gabbard tvrdí, že ochrana demokracie v Ukrajine – ako to neustále zdôrazňuje vláda USA – je len pseudoargument,  pretože v Ukrajine  akceptuje narúšanie zásad demokracie tamojšími politikmi a dokonca to podporuje. Ako príklad uviedla zákaz vysielania kritickej televízie ukrajinskou vládou a uväznenie šéfa opozičnej strany.