Prekvapujúce: Explodujúce hviezdy urobili z opice človeka

17.06.2019 23:36

Tento naozaj nečakaný objav urobili spoločne kozmológovia a biológovia. To, čo postulovali po dlhdobých výskumoch, jerevolučná a prevratná udalosť v rámci modernej evolučnej biológie. Je to doslova neuveriteľné, ale celá kozmická príprava na „výrobu“ človeka z opice sa začala ďaleko od Zeme.

Podľa vedcov pred 8 miliónmi rokov prišlo k intenzívnemu bombardovaniu Zeme kozmickým žiarením, ktoré vzniklo pri umieraniu hviezd vo forme supernov. Svoje maximum dosiahlo kozmické žiarenie pred 2,6 miliónmi rokov.

Toto extrémne kozmické žiarenie spôsobilo prostredníctvom záplavy elektrónov a iónov mimoriadne silný elektrický náboj v spodných vrstvách pozemskej atmosféry. To vyvolalo veľký počet bleskov smerujúcich z hustých mrakov k zemi a tie zapríčinili nespočetné lesné požiare okolo celej našej planéty.

Obrovské zničenie lesov tak prinútilo našich opičích predkov, ktorí žili na stromoch, aby si hľadali  nové životné priestory v savane. Tam bolo ale veľkou prednosťou zväčšiť svoju telesnú výšku, čo bolo možné pri vzpriamenej chôdzi. Vo vysokej tráve v savanách sa mohli pri vzpriamenej chôdzi ľahšie orientovať a rýchlejšie zbadať potenciálnych útočníkov.  

Vedci zistili aj to, že supernova-explózie, ktoré viedli k premene našich štvornohých predkov na dvojnohé bytosti, sa vo veľkom počte odohrávali vo vzdialenosti 160 až 320 svetelných rokov, čo je v rámci kozmických vzdialeností takpovediac hneď za rohom a preto bola zaručená aj vysoká intenzita kozmického žiarenia, ktorá spôsobila obrovskú záplavu bleskov.

A tak supernova je fenomén, ktorý nám nielen daroval mnoho dôležitých chemických elementov, ktoré by nikde inde nemohli vzniknúť, ale daroval nám aj nás samých.

O tom sú skalopevne presvedčení vedci University of Kansas, ktorí toto všetko vypracovali vo svojej teórii.