Prekvapujúca Nádej: Môže krvná plazma zachrániť korona-pacientov?

05.04.2020 22:10

Rysuje sa absolútna senzácia: Skupina odborníkov pod vedením profesora Holgera Hacksteina z Universitätsklinikum Erlangen vypracovala metódu, o ktorej je presvedčená, že úspešne pomôže v boji proti šíreniu korona vírusu.

V sobotu profesor Hackstein – šéf oddelenia pre transfúznu medicínu - dostal od úradov oficiálne povolenie na zhotovenie terapeutickej plazmy. Podľa Hacksteina bude možné s touto plazmou ošetrovať aj ťažko chorých pacientov infikovaných Covidom-19.

V uplynulých dňoch klinika v Erlangene vyzývala v médiách ľudí, ktorí boli koronou infikovaní a sa vyliečili, aby darovali krvnú plazmu.

Hackstein a jeho spolupracovníci vypracovali metódu, ako z plazmy získať vysokoúčinnú látku proti infekcii Covidom-19.

Kto úspešne prekonal toto ochorenie a je úplne vyliečený, toho organizmus vytvoril v priebehu infekcie špecifické antigény, ktoré ničia mikroskopických votrelcov – vírusy korony.

Už v priebehu prvého dňa sa u profesora prihlásilo viac ako 200 ľudí, ktorí sa z korony vyliečili a každým dňom sa hlásia ďalší.

Teraz sa v laboratóriu kliniky zisťuje, ktorí z nich sú vhodní ako darcovia krvnej plazmy.

Metóda profesora Hacksteina je pozoruhodná okrem iného tým, že táto forma terapie nie je orientovaná na potláčanie symptómov pacienta infikovaného Covidom-19, ale ničí samotného pôvodcu infekcie, to znamená vírus korony.

Antigény získané z krvi vhodných darcov napádajú vírusy a tak veľmi účinne pomáhajú imúnnemu systému infikovaného koronu postupne eliminovať.

Tým sa jeho proces uzdravenia podstatne urýchli.

Metóda Hacksteina len potvrdzuje to, čo som už dávno v mojich článkoch o korone viackrát tvrdil:

Imúnny systém, ktorý je vo výbornom stave porazí koronu, lebo je schopný vytvárať vo veľkom množstve potrebné antigény.

Kto taký imúnny systém nemá, je ohrozený a je jedno, či je mladý alebo starý!