Prekvapenie: Šéf durínskej vlády Ramelow volil v parlamente politika AfD!

06.03.2020 22:58

Vo štvrtok zvolil durínsky parlament politika AfD, profesora Michaela Kaufmanna za viceprezidenta parlamentu. Bol zvolený aj hlasom  Boda Ramelowa z Ľavice. To je prekvapenie, pretože Ramelow sa mohol zachovať voči AfD podobne nedemokraticky, ako to už celé mesiace robia  takmer všetci poslanci Bundestagu, keď odmietajú zvolenie viceprezidenta z radov AfD, pričom každá strana, ktorá je v Bundestagu má zákonité právo na svojho viceprezidenta.

V každom novozvolenom Bundestagu je (má byť) toľko viceprezidentov, koľko je v ňom strán.

V Durínsku sa naproti tomu zachoval Ramelow ako demokratický politik a hoci je veľkým odporcom AfD, tak rešpektoval nárok AfD na svojho viceprezidenta a nebojkotoval jeho zvolenie, tak ako to nehanenebne a nedemokraticky robia poslanci Bundestagu.

Nepatrím k prívržencom Ramelowa, ale v tomto prípade si zaslúži všeobecný rešpekt a uznanie.

Ramelow sa k tomu vyjadril pre periodikum Thüringer Allgemeine, kde o.i. povedal:

„Rozhodol som sa v zmysle pravidiel durínskeho parlamentu, kde má každá strana právo nominovať svojho viceprezidenta a dal som svoj hlas politikovi AfD profesorovi Kaufmannovi.“

Len deň predtým sa v berlínskom  Bundestagu už po piaty krát zopakovalo nedemokratické divadielko, keď jeho poslanci odmietli zvoleniť navrhnutého AfD kandidáta Karstena Hilseho za viceprezidenta Bundestagu.

Je to nedôstojné a vrcholne nedemokratické a niečo také história Bundestagu ešte nezaznamenala.