Prekvapenie pre nezasvätených: AfD sa prvý raz odkedy existuje dostala pred CDU!

27.05.2021 23:16

Celé mesiace hlásal (zavádzal) mainstream, že AfD neustále upadá v priazni voličov. Teraz niekoľko dní pred krajinskými voľbami v Sasku-Anhaltsku uviedol Institut INSA, že ak by sa voľby konali tento týždeň (budú v nedeľu budúci týždeň), tak CDU ministerského predsedu Reinera Haseloffa by musela počítať len s 25 percent hlasmi voličov, čo je o 5 percent menej ako dostala CDU pri voľbách 2016.

Naproti tomu by AfD so svojím kandidátom na ministerského predsedu, s Oliverom Kirchnerom dostala 26 percent hlasov, Ľavica by bola tretia s 13 percentami, Zeleným by ostala štvrtá priečka, SPD padla až na zahanbujúce piate miesto s desiatimi percentami.

Posledné, šieste miesto s 10 percentami by pripadlo na FDP.

Aj v Sasku zisťoval Institut INSA tento týždeň politické smerovanie voličov v spolkovej krajine. Aj tu je víťazom prieskumu AfD – strana by dostala dôveru až 26 percent voličov. Nasledovala by CDU s 24 percentami.

CDU, SPD a Zelení by spolu získali len 43 percent.

Tretí sú Zelení – dostali 13 percent,  FDP na štvrtej pozícii obdržala 12 percent hlasov, nasleduje Ľavica s 11 percentami.

Poslední, a to s odstupom sú sociálni demokrati SPD (tí teraz spolu s CDU v Sasku vládnu), ktorí by od voličov dostali zahanbujúcich len 6 percent.

SPD, ktorá teraz spolu s CDU v Sasku vládne by od voličov dostala len 6 percent