Prekvapenie: Nemecký minister Habeck odmieta zastavenie dodávok ruského plynu – Čaputová tára nezmysly!

11.03.2022 23:03

Ešte pred niekoľkými dňami bol nemecký minister hospodárstva Habeck horlivým prívržencom zastavenia dodávok plynu z Ruska, ako jednej z najtvrdších sankcií. Včera už povedal ale niečo celkom iné:

„Nemyslím si, že by niečo také bolo dobrou ideou. Samozrejme je možné to urobiť, ale najprv si treba plne uvedomiť, akú cenu by sme za to zaplatili. A mne sa zdá, že to ešte nie je všetkým celkom jasné.

V takom prípade hrozí Nemecku obrovská hospodárska kríza a tým aj celej Európe. Potom je napríklad možné, že liter benzínu bude stáť 3 a viac eur.“

Pán minister sa po počiatočnom nadšení z nových protiruských sankcií teda nečakane zobudil v tvrdej realite.

A už dokonca takpovediac „výhražne“ nás varuje pred celoeurópskym odmietnutím dodávok ruskej ropy a plynu, lebo to podľa neho v súčasnosti nedokážeme kompenzovať.

Habeck dokonca priznal – a tým nechtiac prezradil aké „Kocúrkovo“ vládne v zavádzaní protiruských sankcií – že pri jeho návšteve vo Washingtone mu vláda USA „odporúčala“ (nariadila) nepripustiť žiadne európske embargo  na ruský plyn a ropu, lebo európská ekonomika utrpí ťažkú recesiu, a tak by nebolo možné spoločne s USA uniesť ekonomicky iné sankcie.

V tejto súvislosti teraz uvediem slová slovenskej prezidentky Čaputovej (ako ich citovali dnes slovenské média, o.i. aj Pravda):

„Ľudia obhajujúci závislosť na ruskom plyne konajú proti záujmom SR. Kto v súčasnosti ešte stále hovorí o tom, že Slovensko by na ruskom plyne malo zostať naďalej závislé, koná proti záujmom Slovenska a priamo ohrozuje bezpečnosť občanov.“

Význam tejto „političky“ je neporovnateľne menší ako je význam ministra Habecka a kancelára Scholza, ktorý v tejto veci vyhlásil presne to isté ako Habeck a podobne sa vyjadrila aj nemecká ministerka zahraničia Baerbock.

A tak táto smiešne bezvýznamná, ale tvrdohlavo a devótne proamerická politička, nechtiac a nevedomky svojim naivným a Slovákov zastrašujúcim vyhlásením koná proti výsostným americkým i nemeckým záujmom.

Kto jej to ale povie, akej ťažkej a sotva odpustiteľnej chyby sa tak dopustila? Zatiaľ má šťastie, že ani Scholz a ani Habeck nečítajú slovenské médiá.