Prekvapenie! Nemecký mainstream: Biden strieľa do Zelenského - a obhajuje Rusko

18.11.2022 22:22

Presne tak znel vo štvrtok titulok článku v nemeckom mainstreame – pred nedávnom by niečo také bolo vonkoncom nemysliteľné: Biden schießt gegen Selenskyj - und verteidigt Russland.

Joe Biden odmietol tvrdenia prezidenta Zelenského o tom, že Rusko vystrelilo raketu do Poľska, ktorá zabila dvoch poľských občanov. Zelenskyj sa pri svojom tvrdení odvolal na výpovede expertov ukrajinskej armády a zdôraznil, že majú jeho absolútnu dôveru.

Biden i poľský prezident Duda a NATO naproti tomu vychádzajú z toho, že to boli Ukrajinci, ktorí raketu vystrelili a tá „nechtiac zablúdila“ na poľské územie.

Nemecký expert pre vzdušné sily Ralph Thiele označil Zelenského tvrdenia za absolútny nezmysel.

Konkrétne sa k tomu vyjadril takto:

„NATO disponuje v Európe diverznými radarovými a satelitnými systémami, včítane AWACS-lietadlami. Tieto pracujú nepretržite a by zaznamenali na centimeter presne každý balistický pohyb takých rakiet, ako bol teraz raketový zásah vo východnom Poľsku.

V tomto prípade  ale pretočil prezident Ukrajiny realitu na klamstvo, a to za takých extrémne nebezpečných okolností, keď symbolicky povedané stačí malá iskra, aby sud plný pušného prachu explodoval. Niečo také nemožno v žiadnom prípade tolerovať a Zelenskyj by sa rozhodne mal ospravedlniť za to, čo spôsobila jeho armáda poľskému prezidentovi a Poliakom.“

Ja ešte dodám, že predovšetkým by sa však mal ospravedlniť Rusom, že nehanebne luhal a chladnokrvne tvrdil, že to bol ruský útok na NATO krajinu. Chcel za každú cenu tak vyprovokovať ozbrojenú odvetnú reakciu NATO.

Mimochodom, na základe tejto skúsenosti je plne oprávnená otázka, koľkokrát tento prezident klamal v priebehu ukrajinského konfliktu, keď obviňoval Moskvu z desných vojnových zločinov?