Prekvapenie? NATO-štáty nehlasovali v OSN za odsúdeniu nacizmu, a samozrejme i Ukrajina!

09.11.2022 23:31

Takto je to naozaj – v OSN hlasovali takmer všetky štáty Západu, medzi nimi i SR, proti rezolúcii, ktorá odsudzuje a zavrhuje nacionálny socializmus, neonacizmus a rasizmus! Tým sa len potvrdilo, že Rusko má pravdu, keď tvrdí, že bojuje na Ukrajine proti obnoveniu nacizmu.

Hlasovanie v OSN ukázalo obrovský paradox a hanebné pokrytectvo:

Kým oficiálne sa na Západe odsudzuje nacizmus, tak v OSN  „potichu“ a bez toho, aby mainstream o tom informoval, takmer celý Západ rezolúciu proti nemu nepodoril!

Prečo? Preto, že ju iniciovalo v OSN Rusko? Alebo je za tým ešte aj niečo iné?

Rusko tento rok (ako aj v predošlých rokoch) predložilo v OSN rezolúciu, ktorá vyzýva štáty, aby odsúdili nacionálny socializmus a sa proti nemu postavili.

Názov rezolúcie znie:

Sme proti propagácii  nacionálneho socializmu, neonacizmu a iných podobných praktík, ktoré prispievajú k eskalácií súčasných foriem rasizmu, rasovej diskriminácie, nepriateľstvu proti cudzincom a s tým všetkým spojenou netoleranciou.

Človek by si samozrejme myslel, že USA vláda Demokratov, ktorá to všetko formálne hlása a vyčíta Republikánom, že tieto hodnoty nie celkom vyznávajú, Moskve za takú rezolúciu nadšene poďakuje a ju podpíše. Ale kdeže, ani len náhodou –  vláda USA Demokratov bola proti nej!

Keď teda už USA nebolo za túto rezolúciu, tak ale potom Nemecko ju v každom  prípade muselo podporiť.  

Predsa Baerbock, Habeck, Scholz, hlavní predstavitelia nemeckej vlády vždy prízvukovali a neúnavne opakovali, aké hrozné zlo je nacizmus a že v Nemecku už nikdy nesmie mať žiadnu šancu. Takže jasné, že taká rezolúcia mala nájsť nadšenú podporu Nemecka. Alebo predsa len nie?

Presne tak – nie, rezolúcia u Nemcov, lepšie povedané u nemeckej vlády nenašla žiadnu pozitívnu odozvu a Nemecko ju nepodporilo. 

Vazal konal len presne tak, ako aj jeho pán.

Ruskú rezolúciu podporilo 105 štátov, medzi nimi Izrael, India, Čína, Bielorusko, Argentína, Brazília, Čile, Indonézia, Irak

Odmietlo ju podporiť 52 štátov, medzi nimi SR, ČR, Austrália, Japonsko, Rakúsko, Nový Zéland, USA, Kanada, Veľká Británia

Ostatné štáty sa zdržali hlasovania