Prekazila polícia teror-atentát na kancelárku Merkel v Mníchove? Súvis s Viedňou?

23.11.2015 20:35

Podľa mojich informacií z Mníchova objavili špeciálne jednotky bavorskej polície vo štvrtok večer podozrivú skupinu Arabov, ktorí pravdepodobne mali naplanovaný atentát na Angelu Merkelovú. Kancelárka priletela z Berlína do Mníchova , kam bola pozvaná na piatkový Parteitag sesterskej CSU, ktorý napokon skončil pre ňu veľkým zahanbujúcim eklátom, ale o tom tu nebudem písať (predpokladám, že o tom niečo viete). Nemecké média to donekonečna rozoberali. Je možné, že kancelárka sa dávala preto tak infantilne a precitlivelo urazene (ako som ju ešte nikdy nezažil), že bola emocionálne ešte zaťažená udalosťou, ktorú dole analyzujem. 

Podozrivé osoby chceli na svoj pripravovaný čin použiť uniformy nemeckej polície. Tie boli objavené na izbe hotela Central Apart, v blízkosti miesta, kde sa mal konať Parteitag CSU. Okrem toho našli hoteloví zamestnanci v susednej izbe, ktorú na jednu noc tiež rezervovali zmienené arabské osoby, viaceré veľké plynové fľaše. 

Celé to odhalila jedna zamestnankyňa hotela ovládajúca arabštinu, ktorá roznášala po izbách posteľné prádlo. Keď prišla do jednej zo suít, tak tam bolo sedem mužov a jedna žena, ktorí sa rozprávali arabsky a diskutovali o akcii, ktorá sa mala konať na nasledovný deň. Pripadali jej podozriví a krátko potom z hotelovej recepcie zavolali na políciu. Šéf mníchovskej polície hneď vydal príkaz svojím ľuďom  na zatknutie podozrivých. 

Štyria z podozrivých zimzli ešte pred príchodm polície na dvoch BMW. Mníchovska polícia vydala príkaz na pátranie, do ktorého bola zapojená aj Bundespolizei. 

Nejasné však je, čo sa stalo so zvyšnými štyrmi podozrivými. Tlačové oddelenie mníchovskej polície potvrdilo len to, že pred hotelom bola zatknutá jedna podozrivá osoba. K policajným uniformám, objaveným v hoteli, sa odmietlo vyjadriť.

Neskôr polícia rýchlo dementovala, že pri pátraní išlo o pátranie po podozrivých, ktorí by mali v úmysle urobiť teroristický atentát. Jej oficiálna výpoveď znela, že išlo len o Iránčanov, ktorí si prenajali v hoteli apartment za účelom rodiného stretnutia.

Naozaj je to tak?! 

Pochybnosti o tejto "pravde" sú plne oprávnené! Informácie o tomto prípade sú z úst Josefa H., ktorý má už dlhé roky výborné kontakty k Bundesnachrichtendienst (Spolková tajná spravodajská služba). 

Jasné je, že mníchovská polícia by nebola vyvolala také intenzívné širokoplošné pátranie, ako to urobila, len tak, kvôli nejakým bezvýznamným Iránčanom. Ich identitu predsa musela zistiť hneď - Prečo potom veľké organizované pátranie?!

Veľa hovorí aj za to, že podozrivá skupina z mníchovského hotela má niečo a či veľa do činenia s podozrivými, ktorí plánovali atentát na nedávno odrieknutý medzinárodný zápas Nemecko-Holandsko v Hannoveri.  

Odvádza preto nemecká polícia od "hotelového" podozrenia a banalizuje vec len preto, aby nenarušila stále prebiehajúce vyšetrovania v súvislosti s Hannoverom?

Túto myšlienku podporuje aj informácia z Viedne. Rakúska tajná spravodajská služba už niekoľko dní rieši prípad s označenými skladacími mapkami (Stadtpläne) Viedne a Berlína, ktoré mala v batožine skupina utečencov. Špecialisti sú sú istí, že obe mestá patria k cieľom islamistických atentátov. 

Pred troma týždňami cestoval istý Irákčan (jeho meno a totožnosť sú rakúskej polícii známe) vlakom z Maďarska do Viedne. Pri ňom sedela skupina utrečencov - Arabi s holandskými, sýrskymi a sudánskymi pasmi - ktorí v priebehu celej cesty študovali zmienené mestské mapky. Na Stadtplane Viedne mali označené štyri lokality - Rathaus, Hofburg, Stadtpark a Stephansdom. Na mape Berlína štyri veľvyslanectvá a jednu stanicu metra. Keď sa ich opýtal, čo s nimi majú, tak mu odpovedali, že si tie miesta a ich okolie musia dobre zapamätať. Na stanici vo Viedni sa mu stratili z očí. Muž to krátko potom oznámil tamojšej polícii. 

O tomto prípade písala aj rakúska tlač.