Prefíkaný Orbán: Zvolal prvú migračnú konferenciu a predbehol Brusel. Aj priateľ N. Sarkozy rečnil

25.03.2019 23:15

Či je niekto Orbánov prívrženec alebo nie je – tak všetci objektívni a inteligentní musia uznať, že Viktor Orbán to naozaj vie. Vie sa presadiť v Maďarsku a je Niekto aj na medzinárodnej scéne. Žiadny iný maďarský politik nebol dosiaľ úspešnejší a významnejší ako on.

Prvá medzinárodná migračná konferencia s názvom MCC Budapest Summit on Migration bola na podnet Orbána zorganizovaná inštitúciou MCC Budapest Summit on Migration a konala sa od piatku 22.3. do nedele 24.3. v Budapešti za veľkej účasti renomovaných zahraničných i maďarských expertov a politikov.

Bol to skvelý a rafinovaný ťah Viktora Orbána voči Bruselu a Berlínu, pretože sa mu dostalo veľkej podpory od účastníkov konferencie, čo sa týka jeho postojov k problémom migrácie.

Konferenciu otvoril konzervatívny filozof András Lánczi, rektor Budapeštianskej Corvinus Univerzity. Rečnil aj Viktor Orbán a aj Nicola Sarkozy, ktorý výrazne podporil stanoviská Orbána k migrácii. K rečníkom patril aj Angličan Douglas Murray, publicista a autor knihy Smrť Európy – Migrácia, identita, islam.

Hovoril aj aktivista Ayaan Hirsi Ali z USA, veľký kritik islamu, bývalý spolupracovník britskej tajnej služby.

Celkovo počas troch dní rečnilo okolo 80 osobností.

Maďarský minister justície László Trócsányi zdôraznil v piatok vo svojom príhovore, že nesmieme dovolíť, aby prichádzali k nám ako tzv. utečenci ľudia, ktorí jednoducho chcú žiť niekde inde ako dosiaľ. Tým treba jednoznačne zabrániť vstup na naše územie. Trócsányi kritizoval aj to, že text paktu OSN zaručuje migrantom až 113 práv, ale len 7 povinností, čo poškodzuje záujmy domáceho obyvateľstva.

Pete Maroco, z Ministerstva zahraničia USA  chválil Maďarsko za to, že sa skvele angažuje vo veci zabraňovania ilegálnej migrácie a tým zároveň znižuje nebezpečie príchodu teroristov do Európy.

Povedal:

„Vaša obdivuhodná rozhodnosť dať prioritu ochrane vlastných občanov, musí byť žiarivým príkladom pre iné štáty v Európe a je to zároveň dôležitý akt pre zvýšenie stability a bezpečnosti v Európe.“
Clifford D. May z USA, prezident Foundation for Defense of Democracies zdôraznil:

„Veľkosť súčasnej masovej migrácie spôsobí enormnú demografickú zmenu a niečo také je pre Maďarsko i pre USA neprípustné. Multikulturalizmus sa stal radikálnou ideológiou a jeho prívrženci nezmyselne tvrdia, že všetky kultúry sú rovnaké a že preto  musí byť ľahostajné, ak západná kultúra zanikne, lebo ju nahradia iné kultúry rovnako hodnotné.“

Štátny minister Szabolcs Takács vyslovil požiadavku na Brusel, že EÚ musí vrátiť všetky kompetencie, ktoré sa týkajú migrácie, jednotlivým členom EÚ.

Migračná konferencia v Budapešti bola obrovským úspechom Viktora Orbána a jeho kritiky migračnej politiky nemeckej kancelárky.