Predseda SPD: Nebezpečie deindustrializácie Nemecka je reálne

19.11.2022 23:51

Napísal to nemecký mainstream po rozhovore so šéfom SPD 44 ročným Larsom Klingbeilom po jeho nedávnej trojdňovej pracovnej návšteve USA.

Klingbeil potvrdil tak len to, o čom som v priebehu rokov písal viackrát – o deindustrializácii Nemecka. Naposledy začiatkom novembra v článku  Nemecký gigantický koncern BASF ide do Číny! Hrozí masová nezamestnanosť!

Okrem iného som v článku uviedol:

„Deindustrializácia Nemecka prebieha navonok takmer nebadane, ale za kulisami už v plnom prúde – podľa plánov globalistov. A Nemecko, niekdajší ekonomický motor EÚ znižuje čoraz viac svoje obrátky.“

V rokoch 2001 až 2003 Lars Klingbeil pracoval popri svojom štúdiu v kancelárii volebného obvodu vtedajšieho kancelára Gerharda Schrödera a bol mu veľmi vďačný za to, že mu to umožnil a zároveň mu potom následne pomohol rozbehnúť v SPD veľkú kariéru.

Z „veľkej vďačnosti“ za to teraz o Schröderovi nielenže nepovie jediné pekné slovo, ale ho verejne odsudzuje ako Putinovho priateľa a teda zradcu demokracie i morálnych hodnôt Západu.

Keďže  teraz pre nemecké médiá priznal hroziacu deindustrializáciu Nemecka  popredný nemecký politik vládnej strany SPD – ktorá to dlho všemožne zatajovala – tak je to skutočne dramatická realita, ktorá nás zrejme neminie.

Klingbeil svoju výpoveď - ktorá v tejto ťažkej krízovej situácii, do ktorej nás dostali naši skvele zarábajúci politici, ešte viac zaťaží už i tak veľmi zaťažené mysle ľudí - urobil krátko po návrate z USA.

Z toho jednoznačne vyplýva, že jeho americkí priatelia, na čele s „fenomenálnym“ Bidenom (ktorého podľa vlastných slov veľmi obdivuje), v politických rozhovoroch, ktoré viedol v New Yorku uistili, že aj naďalej budú robiť všetko pre to, aby úspešne podporili deindustrializáciu Nemecka.

Samozrejme, že to nepovedal pre médiá v priamej reči (práve tak ako mu to v priamej reči neoznámili ani Američania), ale vyjadril to nasledovne:

„Joe Bidens Industriepolitik basiert auf dem Inflation Reduction Act. Hier habe ich unsere Sorgen geschildert. Die USA müssen wissen, dass ihre Industriepolitik zu einer neuen Konkurrenz mit Deutschland führen kann.“

Preklad: „Priemyselná politika Joe Bidena je založená na Inflation Reduction Act. A práve to nám robí problémy. USA musia vedieť, že takáto ich priemyselná politika môže viesť k novej konkurencii s Nemeckom.“

 

K  tomu čo povedal Klingbein a k vládnej politike jeho SPD prišli stovky reakcií – všetky v podobnom tóne, ako dva z nich:

 

Norbert Müller2T

wir brauchen keine Amis, für eine Deindustrialisierung in Deutschland, das machen unseren Superparteien SPD und Grüne schon selbst.
Armes Deutschland  

 

Nepotrebujeme žiadnych Amíkov na deindustrializáciu Nemecka, to predsa dokážu urobiť naše superstrany SPD a Zelení aj sami.

Úbohé Nemecko

 

K. M.2T

" kluge sozialdemokratische Gedanken " wenn es nicht so traurig wäre man könnte sich totlachen. Es gab mal Sozialdemokraten vor denen man Respekt hatte. Über solche möchte gern Politiker kann ich als alter Mann nur den Kopf schütteln. Deutschland wo bist du hingekommen. 

 

„múdre sociálnodemokratické myšlienky“ keby to nebolo také smutné, tak by sa na tom dalo smiať až do popuku. Voľakedy dávno boli sociálni demokrati, ktorí vzbudzovali rešpekt. Nad týmito  vraj politikmi môžem ako starý muž len pochybovačne hlavou krútiť. Nemecko kam si to len upadlo