Prečo vládne mlčanie o obsahu čiernej skrinky lietadla MH 17, zostreleného nad Ukrajinou ?

04.08.2014 00:17

Zamlčiavanie dôležitých informácií je aspoň taká účinná a hanebná zbraň určitej propagandy, ako aj úmyselné a zákerné klamstvá. Aktuálne sú verejnosti zamlčiavané výsledky vyšetrovania obsahu čiernej skrinky lietadla MH 17. Médiá o ňom nepriniesli ani jediné slovo.
Napriek tomu médiá štvú naďalej s nezmiernenou intenzitou proti ukrajinským separatistom a konštruujú vymyslené obvinenia, na ktoré neexistujú žiadne dôkazy. Veľmi pozoruhodné je interview Michaela Bociurkiwa, OSZE-pozorovateľa v Ukrajine, ktorého možno označiť ako priaznivca kyjevskej vlády, pre USA televíziu CBC. Hovorí v ňom o početných dierach po projektiloch, ktoré sú v častiach vraku zrútného lietadla a že je veľmi pravdepodobné, že ich spôsobil palubný guľomet bojového tryskového lietadla. Okrem toho povedal, že neboli nájdené žiadne indície poukazujúce na to, že lietadlo zasiahla raketa.
Informácie z čiernej skrinky je technicky možné získať v priebehu 24 hodín, a tak presne zistiť, čo sa stalo a čo bolo príčinou zrútenia sa lietadla. Hoci experti majú skrinku už dlhú dobu, na verejnosť neprenikla žiadna informácia o tom, čo sa naozaj udialo. Proamerické európske média mlčia tiež a vôbec sa nedožadujú naliehavo informácií o výsledku analýzy!

Preto všetko naznačuje na zahlmievanie faktov, alebo dokonca na ich manipuláciu. Ak by totiž výsledky vyšetrovania čiernej skrinky poukazovali na to, že separatisti sú vinníkmi smrti 298 ľudí, ktorí boli v lietadle, tak by informácie boli už dávno uverejnené. Logika ďalej jednoznačne hovorí, že ak by separatisti naozaj boli zostrelili lietadlo, tak by sa v prvom rade boli postarali o to, aby skrinka zmizla a neboli by ju nikdy vydali Západu. 

 

Môj komentár:

 

Prečo všetky EÚ médiá zamlčiavajú zmienené interview? Veď politická dôležitosť údajov z čiernej skrinky je enormná a záujem verejnosti je obrovský. Celé dni boli v médiách prezentovaní príbuzní a priatelia mŕtvych pasažierov a medializovaná bola aj ich bolesť a smútok - to všetko bolo použité na to, aby sa vo verejnosti vehementne štvalo proti Putinovi a proti Rusku. Cieľom médií je démonizovanie separatistov a nie objektívne žurnalistické zisťovanie toho, čo sa vo vzduchu s lietadlom naozaj odohralo, prípadu, ktorý je skutočne veľkým zločinom.