Prečo sa Fínsko stalo extrémne anti-ruské? Ani „jednoduchí“ Fíni to nechápu – oni to nechceli

14.01.2023 22:05

Fínsko bolo neutrálnou krajinou, ktorá si počas studenej vojny udržiavala dobré vzťahy s Východom i Západom a aj po skončení studenej vojny mala vždy dobré vzťahy s Ruskom. Prečo teraz prišla tá náhla zmena kurzu?

 

K tomu treba podotknúť a zdôrazniť to, že fínska premiérka Sanna Marin je akousi fínskou verziou nemeckej ministerky Annaleny Baerbock, a tým je v tejto veci povedané to najdôležitejšie.

Hoci má diplom zo štúdia administratívneho riadenia a verejnej správy, tak jej profesionálna kariéra bola natoľko bezvýznamná, že v decembri 2019 bol vtedajší estónsky minister vnútra Mart Helme zhrozený z jej zvolenia za fínsku premiérku a jeho uštipačný komentár znel:

 

„Z toho, čo sa práve stalo vo Fínsku, sa človeku stavajú vlasy dupkom. V tejto súvislosti by som rád pripomenul slová Vladimíra Uljanova-Lenina, ktorý raz povedal, že každý kuchár sa môže stať ministrom. Ale tu teraz vo Fínsku vidíme, ako sa z pokladníka stal premiér a ako sa do vlády dostali aj niektorí iní pouliční aktivisti a nevzdelaní ľudia.“

 

Proces negatívnej selekcie v politike, ktorý už dlhodobo existuje aj v Nemecku prebieha aj vo Fínsku. Výsledkom je, že predsedníčkou vlády Fínska sa stala mladá a pekná, ale len minimálne vzdelaná a neskúsená žena.

 

 

Ako taká bola veľmi vhodnou „obeťou“ pre globalistické elity Západu a preto ju okamžite „zajali“ tieto kruhy a Klaus Schwab ju v roku 2020 zaradil do programu MMF Young Global Leader, kde vtedy 35-ročnej nedávno zvolenej fínskej premiérke vysvetlili svet tak ako ho chcú mať globalisti.

 

Výsledok tohto vysvetlenia je známy, pretože za tejto premiérky sa Fínsko rýchlosťou blesku zmenilo z neutrálnej krajiny, ktorá mala aj výborné politické vzťahy a prekvitajúce ekonomické vzťahy s Ruskom, na jeden z najviac protiruských štátov v EÚ.

 

 

Jedným z dôležitých zdrojov prosperity Fínska boli dobré vzťahy so Sovietskym Zväzom a neskôr s Ruskom. Ruskí turisti, víkendoví dovolenkári a ľudia prichádzajúci za nákupmi – len v neďalekom ruskom meste Petrohrad žije viac ľudí ako v celom Fínsku – boli dôležitou súčasťou fínskeho HDP.

A fínsky blahobyt súvisel aj s lacnými ruskými dodávkami energie, ako aj s rôznymi rozsiahlymi projektami a v neposlednom rade aj s fínskymi atómovými reaktormi, vybudovanými  na základe ruskej technológie.

 

Nová fínska premiérka Sanna Marin, ktorej zvolenie „umožnilo“ WEF, podporovala oddane a poslušne protiruskú a transatlantickú politiku dávno pred ruskou intervenciou na Ukrajine. A bola jednou z prvých, ktorá v septembri 2022 odmietla Rusom vstup do EÚ. Spolu s pobaltskými štátmi a Poľskom Fínsko odmietlo vstup Rusom, ktorí nemajú povolenie na pobyt v EÚ, ale chcú len navštíviť priateľov alebo príbuzných. Marin pri tejto príležitosti povedala:

 

„Sankcie musia mať dopad aj na každodenný život obyčajných Rusov.“

 

Vyhlásenia ako tieto ukazujú, že Západu nejde o potrestanie Putina a jeho vlády sankciami za ich politiku, ale o to, aby sankciami zasiahol každého jedneho „obyčajného“ Rusa.

Zatiaľ čo západné ekonomické sankcie nemali na každodenný život Rusov prakticky žiadny veľký vplyv, tak vízové ​​obmedzenia áno, keďže mnohí Rusi majú priateľov a príbuzných v EÚ, ktorých už nemôžu navštevovať.

 

Je veľa Rusov, ktorých sa to dotýka. Napríklad aj muža, ktorý má takmer 70 rokov a ktorého dcéra žije neďaleko Hamburgu.

Podobne trpí ruská dôchodkyňa, ktorá chcela navštíviť svoju dcéru a vnúčatá v Nemecku, ale dostala v októbri na fínskej hranici pečiatku do pasu, v ktorej je uvedené, že predstavuje hrozbu pre fínsku národnú bezpečnosť, a preto ju poslali späť do Ruska.

 

Je pochopiteľné, že táto dôchodkyňa, ktorá pre koronu dva roky nevidela svoju dcéru a vnúčatá, nepociťuje hnev na ruskú vládu, ale samozrejme sa hnevá na fínsku vládu a EÚ, ktoré jej takto sťažujú život, ako sa len dá.

 

Globalistom nesmierne zaviazaná Fínka Sanna Marin zničila – rovnako ako to pre Nemecko urobili Zelení Baerbock a Habeck – všetky vzťahy Fínska s Ruskom.

Jej počiatočná popularita u Fínov však povážlivo klesá.

V neposlednom rade aj pre jej divoké súkromné párty-orgie, z ktorých sa objavili aj videá na sociálnych sieťach.

V časoch, keď aj čoraz viac Fínov – ktorí sa v dôsledku sankcií nemajú tak skvele ako ich premiérka – trpí nedostatkom, je to pre nich len nechutná provokácia a preto odsudzujú takéto aktivity politikov.