Prečo má Švédsko najnižší počet infekcií v EÚ, hoci nemalo žiadne lockdowny ani tvrdé opatrenia?

29.11.2021 23:15

Podľa nemeckej ntv stúpa takmer všade v Európe počet korona ochorení, niekde až dramaticky – nie však vo Švédsku. A hoci vo Švédsku nie sú fakticky takmer žiadne korona obmedzenia a nebol tam ani žiadny lockdown, tak je v krajine najnižšia incidencia. A výraz povinnosť očkovania – ako to v Nemecku neustále agresívne žiada šéf bavorskej vlády Markus Söder – je tam doslova neznámym pojmom.

Prečo je to vo Švédsku tak, to nevie vysvetliť žiadny zo systémových nemeckých virológov, ktorí sa dožadujú zavedenia ešte tvrdších opatrení a aj povinného očkovania – na rozdiel napr. od profesora Sucharita Bhakdiho, ktorý bol od začiatku proti lockdownom a tvrdým opatreniam  a keby to od neho záležalo, tak by bol od začiatku zaviedol aj v Nemecku švédsky model boja s koronou.

V Nemecku je v súčasnosti týždenná incidencia 400 korona-nových infekcií na 100 000 obyvateľov. V Rakúsku a Česku je táto hodnota už viac ako 1000. Len vo Švédsku je to okolo 60. A tendencia je nestúpajúca.

Odrazu sa v Nemecku i Rakúsku, kde systémové médiá švédsky model ešte v lete zatracovali a predpovedali krajine koronovú katastrofu, píše a hovorí o Švédsku obdivne  a média už mlčia o tom, čo písali ešte v lete.

Švédi si užívajú plnú slobodu a nikto im nesiaha na ich občianske práva.

Pokúsim sa zdôvodniť, prečo Švédsko  „korona obchádza“.

Dôležitý faktor je veľmi nízka hustota obyvateľstva – len 25 ľudí na štvorcový kilometer. Ďalším dôležitým faktorom je mimoriadna spojitosť ľudí s prírodou a z toho vyplývajúci zdravý spôsob života.

Švédsko zaviedlo už dávnejšie extrémne tvrdý zákaz fajčenia a do roku 2025 bude celá krajina  priestorom, kde bude fajčenie zakázané. Veľká väčšina Švédov už aj teraz  fajčenie odmieta a v krajine veľmi mnoho Švédov pokladá fajčenie za niečo asociálne. Kto nefajčí a nepije alkohol, ten má spravidla aj oveľa lepší imunitný systém, ako ten, kto holduje cigaretám a alkoholu. A Švédi užívajú alkohol podstatne menej, ako to je v južnej, strednej a západnej Európe.

Švédi majú aj celkove lepšiu životosprávu a veľmi dbajú na zdravie a veľa športujú. To všetko posilňuje organizmus a imunitný systém.

Ešte dodám, že k 11. novembru bolo vo Švédsko kompletne zaočkovaných proti Covidu 68 percent obyvateľstva a práve toľko aj v Nemecku. Aj z toho jasne vidno, že očkovanie vôbec nie je rozhodujúcim faktorom pri ochrane proti Covidu, ako to tvrdia politici a systémoví virológovia.