Prečo im politici povolili ich prekliate (nezdravé) shisha-bary? Korona-čas, pre nich párty-čas!

29.03.2020 23:21

Kým Nemci ostávajú poslušne doma a rešpektujú až na malé výnimky zákaz kontaktov, tak ich tureckí a arabskí „spoluobčania“ neraz na to vo veľkom svojvoľne „kašlú“. Tam (ale nielen tam) sa hromadne stretávajú a korona-zákazy cynicky ignorujú.

Aj v Stuttgarte, ako v celom Bádensku-Württembersku platí, že viac ako dve cudzie osoby sa nesmú stretnúť a bary a lokále musia ostať zatvorené. V sobotu neskoro večer v Zuffenhausene (mestská štvrť Stuttgartu) volali rozhorčení obyvatelia na políciu, že z blízkeho shisha baru cítia neznesiteľne prenikavý odporne sladkastý zápach shishe, hlučné hlasy a hudbu.

Policajná hliadka dorazila na miesto - v korona-časoch závažného trestného činu - o 23. hodine. Policajti tam prekvapene zistili, že veľké okenné tabule baru boli znútra úplne zatemnené. Viackrát hlasno volali, aby im okamžie otvorili zamknuté dvere. Tie však ostávali zamknuté. Policajti sa skontaktovali so štátnou prokuratúrou a tá nariadila násilné otvorenie. Krátko potom bolo počuť ako osoby vnútri dvere ešte aj zabarikádovali.

Policajti si privolali na pomoc ďalších kolegov, ako aj požiarnikov. Potom viac ako dvadsať policajtov obkľúčilo objekt a požiarnici vylomili dvere.

Vo vnútri baru policajti zadržali 22 osôb, zistili ich identitu a podali na každého trestné oznámenie za účasť na prísne zakázanom zhromaždení, za násilné prekážanie policajného výkonu a za hrubé porušenie zákona o ochrane proti infekciám.

Za porušenie tohto zákona môže súd vymerať trest do výšky 5 rokov väzenia.

Zatiaľ ešte nebolo zistené, či niektorá z osôb v bare nabola infikovaná koronou.

V Nemecku je okolo 6 000 shisha barov a bar v Stuttgarte samozrejme nie je jediným, kde sa v korona-časoch konajú protizákonné shisha-párty. A mnoho z nich polícia neodhalí. Ak len v 600 z nich (a to je určite oveľa viac) sa každý deň robia také párty s 20 účastníkmi, tak za týždeň sa takto stretne 84 000 ľudí.

Nemecko už celé roky nedbalo o to, že predovšetkým Turci, Arabi a Afričania žijúci v Nemecku si vytvorili vlastné paralelné spoločnosti, v ktorých je množstvo veľkorodín – aj do sto členov. A tí sú zvyknutí sa pravidelne stretávať, a mnohí to robia aj teraz.

Stretávajú sa na odľahlých miestach niekde v lesoch, kam určite nepríde polícia, a robia tam svoje veľké rodinné párty a korona má tak zelenú a môže sa tak šíriť. O tom sa ale nikde nehovorí a nepíše. Nevedia o tom politici? Nechcú o tom vedieť? Uznám ale, že paralelné spoločnosti, ktorých rast pripustili, je už nemožné kontrolovať.

Podobne je to aj vo Francúzsku, Španielsku či Taliansku.

Som si istý, že keby v Stuttgarte neboli občania privolali na miesto činu políciu a  polícia by to odhalila sama, tak by to nebolo medializované.

Mimochodom, shisha je extrémne zdraviu škodlivá a je hanbou politikov, že túto orientálnu zdraviu škodlivú nekultúru povoľujú u nás.

Poviem tu len toľko, že vyfajčenie jednej vodnej fajky je také škodlivé ako vyfajčenie desať cigariet. A v shisha tabaku je tak ako aj v cigaretách nikotín a okrem toho v shisha dyme je viac ako 4800 nebezpečných škodlivín!