Prečo chce nemecká ministerka Baerbock priniesť do Nemecka tisícky islamistov ?

13.03.2023 15:44

Keď sa nemeckí veľvyslanci obracajú na ministerku zahraničných vecí Annalenu Baerbock (Zelení), tak sú to obvykle diplomatickejšie záležitosti a v inom  tóne, ako sa to stalo v tomto naozaj výnimočnom prípade, ktorý ak sa stane realitou, tak bude mať nebezpečné konzekvencie nielen pre Nemecko, ale pre celú Európu.

Odkaz od najvyššieho nemeckého predstaviteľa v Pakistane, ktorý zaslal nemeckej ministerke znie:

 

„V mene Alaha – šaría sudcovia pre Nemecko?“

 

Alfred Grannas ho poslal 22. februára do Berlína z hlavného mesta Pakistanu Islamabadu.

Odkaz sa týka plánu Baerbock priviesť do Nemecka každý mesiac až 1000 Afgancov , podľa nej údajne prenasledovaných Talibanom a s nimi dopraviť do Európy aj ich príbuzných.

Ale zodpovedný veľvyslanec, pod ktorého kompetencie spadá aj Afganistan – Nemecko už nemá v Afganistane diplomatické zastúpenie – bol pri pohľade na zoznamy mimoriadne znepokojený. Tie zostavili mimovládne organizácie, ktorých mená Baerbock nechce zverejniť. Politička Zelených odovzdala celý výberový proces organizáciám, ktorých záujmy okrem nej nikto nepozná.

 

Veľvyslanec Grannas vyhlásil:

 

"Ak sa toto zrealizuje, tak to bude podkopávanie nášho právneho systému"

Magazín Cicero, ktorý má list, informuje o Grannasovom dôvernom liste do Berlína.

 

Okrem iného v tejto súvislosti uvádza:

 

„Podľa skúseností veľvyslanectva asi 50 percent z tejto skupiny Pakistancov, ktorých vybrali nemecké mimovládne organizácie, nie sú sudcovia a prokurátori s klasickým vzdelaním, ale absolventi škôl Koránu, (...) vyškolení v šaríi, náboženskom právnom a hodnotovom systéme islamu.“

Renomovaný nemecký diplomat je  z toho šokovaný a opätovne zdôrazňuje:

 

"Udeľovanie akceptácií pre učencov šaríe podporuje infiltráciu nášho právneho systému islamistickými kruhmi."

 

Za prijímacím programom stojí okrem Baerbock aj nemecká ministerka vnútra Nancy Faeser (SPD). Tieto dve vládne političky túto akciu začali pripravovať koncom minulého roka. Podľa nich ide o ľudí, ktorí sa „obzvlášť snažili angažovať v Afganistane v oblasti ženských/ľudských práv alebo prácou v oblasti spravodlivosti, politiky, médií, vzdelávania, kultúry, športu či vedy“.

Ministerky chcú do Nemecka priviesť na ochranu aj Afgancov, ktorí sú údajne prenasledovaní „pre svoje pohlavie, sexuálnu orientáciu alebo rodovú identitu“.

 

Ak  však taká osobnosť ako Grannas, s ktorým sa tieto dve ministerky, čo sa týka intelektu, poznania a skúseností a politickej rozhľadenosti, nedajú ani len trochu porovnať, niečo také vyhlási, tak to treba brať absolútne vážne a robiť všetko pre to, aby tento „podozrivý“ plán nebol zrealizovaný.