Prečo Bundestag odoprel pietu obetiam teroru v Berlíne? Kritika nemeckého historika

12.01.2017 14:45

Absolútny škandál a hanba, o čom nemecké médiá mlčia (príkaz zhora?), je skutočnosť, že vládna politická elita a predovšetkým kancelárka neukázali verejne žiadne oficiálne prejavy smútku nad berlínskymi obeťami teroru.

Ak ide o obete násilia pravicového teroru, tak kancelárka i médiá veľmi účinne a efektívne ukazujú verejnosti svoj smútok. Čo je úplne v poriadku, ale prečo nie tak aj v prípade berlínskeho teroru?   

Médiá neukázali ani jediný záber vládnych predstaviteľov pri hroboch zavraždených. Prečo? Lebo tam vôbec neboli.

Ale nielen v prípade Berlína to je tak. Aj pri predošlých mŕtvych, obetiach islamistického teroru v Nemecku a obetí znásilnení neprišli žiadne slová útechy a prejavy smútku nemeckých vládnych predstaviteľov.

Zahraničné médiá – napríklad dánske – reagovali oveľa skôr ako nemecké a bola v nich prejavená veľká účasť nad tragickou udalosťou v Berlíne s dvanástimi mŕtvymi a množstvom zranených.

Poľský prezident Andrzej Duda sa zúčastnil veľkej a dôstojnej smútočnej rozlúčky s poľským šoférom, ktorý zahynul pri berlínskom atentáte. Ani rodine zavraždeného Poliaka sa od kancelárky a jej ministrov nedostalo ani jediného slova poľutovania, žiadna zmienka účasti a prejavov smútku nad jeho smrťou.

Dokonca ani len Bundestag nebol ochotný uctiť si pamiatku zavraždených minútou ticha. Politici sa ale naproti tomu snažia národ kŕčovite upokojovať a napomínať, že treba zachovať pokoj a rozvahu a rýchlo prejsť k normalite. Čo pod ňou ale mienia? Veď normalita v Nemecku už dávno neexistuje!

Nemeckí vládni politici zrejme chcú dosiahnuť len to, aby ľudia čo najskôr zabudli a nemysleli na to, že Merkel a jej vláda sú tí, ktorí vpustili do krajiny bez kontroly obrovské masy utečencov  a s nimi aj tisícky islamistických teroristov. A tým ukradli Nemcom normalitu!

To je jediný a hlavný dôvod, prečo sa v Nemecku nemá žiadnymi pietnymi aktami pripommínať občanom trestuhodné zavinenie neprehľadnej a nebezpečnej situácie v krajine nemeckou vládou.

Hranice sa nechránili, za to sa teraz ale musia chrániť tisíckami policajtov a časom určite ešte aj Bundeswehrom nemecké mestá.

Oficiálne bolo potvrdené, že až 65 percent nemeckých žien má strach ísť večer za tmy osamote do ulíc miest. Som presvedčený, že je to takmer každá žena.

Vo všetkých civilizovaných krajinách je štátna pietna ceremónia pre obete terorizmu absolútnou samozrejmosťou – nie však v Nemecku, tam zrejme bola zakázaná.

Uznávaný historik a publicista Michael den Hoet poslal list prezidentovi Bundestagu Norbertovi Lammertovi, kde od neho žiada odpoveď a v nej vysvetlenie nevysvetliteľného.

Citujem z listu: „……..je nielen pre mňa nepochopiteľné, že sa neprestajne musíme v médiách pozerať na visáž teroristu Amriho, a súčasne na druhej strane sa národ nemá nič dozvedieť o nemeckých obetiach teroru – žiadne tváre, žiadne mená, žiadne ich biografie, nič, nikde.

Zverejnil som o tom blog s názvom Gebt den deutschen Terroropfern ein Gesicht (Dajte nemeckým obetiam teroru tvár)! 

Rád by som – ako aj ostatní občania – prejavil pozostalým moje pocity účasti a súcitu……Ale ako sa to dá spraviť, keď sa zavraždených tak konzekvente zatiahlo do anonymity a orgány štátu nikde nevyzývajú k pietnym aktom?.............

Som pobúrený, že Bundestag ani po zimných prázdninách nezamýšľa zrealizovať pietnu ceremóniu na počesť zavraždených. To je vzhľadom na význam tohto teroristického aktu, namiereného proti našej krajine a proti nášmu spôsobu života cynické a nedôstojné!

Všade v mojom okolí počúvam kritické, pobúrené, dokonca aj cynické otázky:

Nie sú obete teroru dostatočne hodné toho, aby sme si ich v piete uctili? A či to nebolo dosť zabitých na jeden raz a preto nič, žiadna pieta, lebo politici vedia, že pri ďalších podobných atentátoch sa musí počítať s viac obeťami, i s tým, že sa to bude stávať pravidelne?

Alebo sa vláda takto len chce vyhnúť politicky nepríjemným diskusiám o jej zlyhaní pri zabezpečovaní bezpečnosti obyvateľov Nemecka v súvislosti s politikou vítania

utečencov?“

Toľko z listu historika.

Ani tento jeho otvorený list prezidentovi Bundestagu žiadne maistream médiá nezverejnili a ani nemecká televízia o tom neinformovala.

K tomu už neostáva nič dodať, len toľko, že Berlín a Brusel zradili občanov EÚ a teraz sa už len vyhovárajú a zahmlievajú.