Pravý bojovník za našu Európu a za naše práva – Salvini. Merkel, Macron sú oproti nemu trpaslíci

22.01.2019 22:12

Popularita Mattea Salviniho, talianskeho ministra vnútra  a vicepremiéra neuveriteľne narastá, a to nielen v Taliansku, ale v celej EÚ. Je nekompromisne tvrdý proti smerovaniu utečeneckj politike Berlína a Bruselu.

Stáva  sa „nekorunovaným vodcom“ európskej konzervatívnej pravice. Taliansko dostalo v jeho osobe politika, ktorý stelesňuje  všetko to, čo konzervatívcom v Nemecku chýba.

Je absolútne charizmatickou osobnosťou. Pričinil sa rozhodným podielom na zmene talianskej politiky, ktorá sa devótne korila pred Merkel – kdekoľvek v Taliansku sa objaví, je oslavovaný masami ľudí ako superstar v role spasiteľa Talianska. Žiaľ, nemecká AfD nemá podobnú charizmatickú osobnosť; ak by v nej existoval nejaký „nemecký Salvini“, tak by sa jej preferencie zakrátko aspoň zdvojnásobili.

Salvini neodstúpil ani len o jediný krok zo svojho volebného prísľubu, že radikálne zmení katastrofálnu protitaliansku migračnú politiku predošlej vlády.

V utorok Salvini vyhlásil o.i.: „Všetky mimovládne organizácie môžu navždy zabudnúť, že ich lode s utečencami budú pristávať v Taliansku. Naše prístavy sú pre nich natrvalo uzavreté.“

Medzičasom je Salvini v Taliansku obľúbenejší ako pápež František. Že tomu je tak, to možno bezpochyby vztiahnuť najmä na ich úplne protichodný prístup k problému migrácie. Kým Salvini jednoznačne odmieta migračnú politiku nemeckej kancelárky, tak František ju horlivo podporuje, podobne ako aj podporuje globálny utečenecký pakt OSN.

Čím rýchlejšie rastie Salviniho popularita, tým viac zúria talianske ľavicové médiá a zbesilo atakujú nielen tohto „Bohom Taliansku poslaného politika“ (tak to zbožne vidia mnohí jednoduchí Taliani), ale  aj masy jeho prívržencov a robia z nich zmanipulovaných hlupákov a neonacistov. Akoby nechceli vidieť, že  sú to milióny Talianov.

Presne tak démonizujú aj nemecké médiá AfD a jej prívržencov.

Ak povieme, že popularita Salviniho nadobúda obrie rozmery, tak popularita jeho odporcov, kancelárky i Macrona, dostáva trpaslíčie rozmery.