Pravda vychádza najavo - hlavnú vinu za 1. svetovu vojnu nenesie Nemecko

30.11.2014 21:27

 

Dosiaľ vládol vo svete názor, že hlavnú zodpovednosť za vznik prvej svetovej vojny v roku 1914 nesie Nemecko.

Dvaja známi britskí historici, Gerry Docherty a Jim Macgregor, zamerali pred niekoľkými rokmi svoju pozornosť na dôkladné štúdium faktov týkajúcich sa utajených aktivít istej skupiny veľmi vplyvných ľudí vo Veľkej Británii.  Títo ľudia patrili k takzvanej elite Veľkej Británie a dávno pred začiatkom prvej svetovej vojny pracovali intenzívne na tom, aby vytvorili v Európe takú situáciu, v ktorej by prišlo k totálnej vojenskej porážke Nemecka, a tak k oslabeniu jeho enormného ekonomického potenciálu. Takmer celé storočie bolo úspešne zamlčiavané, ako sa to všetko začalo a okrem toho aj to, ako sa vojna  po roku , keď "hrozilo", že sa ukončí, úplne zbytočne predĺžila len preto, aby Nemecko bolo čo najviac zdecimované a jeho sila oslabená. 

Následne bola veľmi rafinovane história prekrútená a bolo utajené, že to bola Veľká Británia, ktorá bola zodpovedná za to, že prišlo k prvej svetovej vojne a nie Nemecko.

Určite nie je bez zaujímavosti, že to boli práve britskí historici, ktorí tieto fakty odhalili a preskúmali a naviac aj mali odvahu vydať knihu, v ktorej všetko spracovali a ukázali svetu. Veď ak by to boli nemeckí historici, tak by to všetko , najmä pre Britov, neznelo veľmi dôveryhodne.

Docherty a Macgregor odhalili a dokázali, že vtedajšie spravodajstvo o dôvodoch vzniku prvej svetovej vojny bolo úmyselne sfalšované, aby bola skupina veľmi vplyvných a veľmi bohatých mužov v Londýne chránená a aby boli pravé dôvody, ako prišlo k vojne, prekrútené. Táto skupina pracovala desať rokov na zničení Nemecka. Ľudské životy boli pre nich nedôležité. Prednosť mali len ich zištné záujmy.

Náš obraz o udalostiach, ktoré viedli k vojne, je skonštruovaný zo starostlivo utkanej siete klamstiev, ktorú spriadli víťazné mocnosti v roku 1919 vo Versailles. A aby to bolo podporené aj odborníkmi, tak tieto lži boli umocnené aj výpoveďami korupčných historikov. Kto si podrobne preštuduje oficiálnu verziu dôvodov vypuknutia vojny, tak v nej nájde množstvo nepresností a nejasností. Okrem toho bolo množstvo dôkazov o skutočnej pravde zničených. Okrem iného - ako uvádzajú obaja britskí historici - bolo pred verejnosťou ukrytých a zatajených okolo 375 000 tajných dokumentov o prvej svetovej vojne. 

Jeden z faktov, ktoré ich kniha prináša na svetlo: 

"Na podnet vplyvného imperialistu Cecila Rhodesa sa v roku 1891 stretli viacerí vplyvní Američania a Angličania a vytvorili skupinu, ktorá utajene pracovala na tom, aby prišlo k trvalej  svetovej dominancii oboch anglosaských veľmocí Anglicka a USA. Rastúca ekonomická a tým aj vojenská sila Nemecka im robila starosti a chceli ju za každú cenu zlomiť. Mali veľký vplyv na  zahraničnú politiku Veľkej Británie a od roku 1905, keď sa člen tejto skupiny, sir Edward Grey, stal ministrom zahraničných vecí Veľkej Británie, tak ju ovládli úplne."