Pravda o Fukušime - Japonsko klame a zavádza celý svet

22.08.2014 00:09

Nové fakty: 

 

Katsutaka Idogava je niekdajší starosta jednej malej obce vo vnútri zakázanej zóny okolo atómovej elektrárne Fukušima. Hoci bol rádioaktívne zamorený pri veľkej havárii vo Fukušime v roku 2011, dosiaľ ho nikto lekársky nevyšetril. 

Jeho slová o Fukušime znejú takto: "Japonská vláda je neľudská. Cítim v sebe obrovský hnev - vláda s nami zaobchádza ako s hlúpym a naivným národom."

Skutočnosť je taká, že aj tri roky po atómovej katastrofe vo Fukušime, keď explodovali štyri budovy, kde sa nachádzali atómové reaktory, dochádza v elektrárni stále k ťažkým a problematickým poruchám a nehodám. A japonská vláda, ktorú ovláda a manipuluje všemocná japonská atómova loby,  o Fukušime neustále klame a zavádza nielen svoje obyvateľstvo, ale aj svetovú verejnosť a cudzích politikov.

Pri slávnostnom vyhlasovaní usporiadateľa olympijských hier v roku 2020, ktorým sa stalo Japonsko, uistil japonský premier svet slovami, že situácia vo Fukušime je pod kontrolou.

Bola to však bohapustá lož, lebo opak je pravdou. Japonská vláda v skutočnosti klame, zavádza a pretáča nepríjemné fakty a v pripade potreby sa malej hŕstke domácich kritikov aj vyhráža. 

Atómový fyzik, Horoaki Koide z Inštitútu výskumného reaktora Univerzity Kyoto potvrdzuje, že vláda v Tokiu zahmlieva a luhá, keď tvrdí, že situácia vo Fukušime je pod kontrolou. Podľa jeho slov sa okolie v blízkosti elektrárne Fukušima stalo akausi rádioaktívnou žumpou. V okolitých prameňoch, potokoch, riekach a studniach bol zistený veľký obsah vysokorádioaktívnych materiálov a veľka časť takto zamorenej vody odteká do mora. Každý deň tak vteká do Pacifického oceánu niekoľko stotisíc litrov vysokorádioaktívnej vody.  

Aj vo vzdialenosti niekoľkých desiatok kilometrov od postihnutej atómovej elektrárne možno všade nájsť rádioaktivitou kontaminovanú pôdu.

Nemenovaný vedec z Univerzity Kyoto (málokto sa neobáva vysloviť kritku pod svojím menom) smeruje masívnu kritiku na vládu, ktorá koná vo veci Fukušima neraz svojvoľne a ohlupuje obyvateľstvo. Po atómovej katastrofe odrazu oznámila, že vedci (vláda ale neoznamila ktorí sú to menovite) zistili, že ako bezpečné platia nové hranice pre ožiarenie rádioaktivitou. Podľa nich hrozí nebezpečie rádioaktívneho ohrozenia až keď žiarenie prekročí hodnotu 8000 Becquerel na kilogram, predtým platila hranica 100 Becquerel na kilogram. To bolo národu médiami a vyhláseniami politikov najprv natlčené do hláv a keďže hodnoty sú skutočne pod hranicou 8000, tak ľudia veria, že všetko je v poriadku. Takí naivní a vzorne poslušní autorite vedia byť Japonci.

Predošlý japonský premiér Naoto Kan, ktorý bol pri moci, keď prišlo vo Fukušime ku katastrofe, hovorí dnes o sprisahaní japonskej atómovej loby, ktorá ho najprv pozbavila moci a potom zosadila. Po krátkej dobe náznakov sebakritiky, je však v jej plánoch už budovanie ďalších atómových elektrární v Japonsku. 

Ďalším veľkým škandálom v afére Fukušima je to - ako potvrdil bývalý minister Kanovej vlády, Sumio Mabuchi - že TEPCO, ako prevádzkovateľ elektrárne Fukušima, prekazil nevyhnutne potrebné a dôležité opatrenia na rýchle a účinné odstránenie následkov katastrofy , a to z dôvodov vysokých nákladov, ktoré mal uhradiť.