Pozitívny efekt očkovania proti Covidu je zanedbateľný: Len 0,0141 percent

23.12.2020 23:32

 Preto nie je korona-očkovanie žiadnou zárukou, že vakcínovaná osoba neochorie, prípadne že neochorie ťažko – preukazuje to jedna expertíza urobená v rámci skúmania prípustnosti vakcíny z BioNTech-Pfizer. Aj z nej vyplýva, že ciele očkovania touto vakcínou neboli takmer vôbec naplnené.

BNT162b2 je korona-vakcína vyvinutá v laboratóriu BioNTech-Pfizer, ktorá je – ako je to vyslovene uvedené jej výrobcom – pripustená  na trh viacerých krajín, aj EÚ, len v dôsledku „núdzovej“ situácie. To znamená, že keď máme veľký počet korona-mŕtvych a politici a systémové médiá veľmi úspešne šíria teror strachu a paniky, tak predaj tejto pochybnej vakcíny má veľké výhliadky na úspech.

Aký ale je skutočný počet tých, ktorí zomreli len na koronu – sa neuvádza. A nie je jasne rozlišované, koľkí síce zomreli s koronou, ale nie na ňu!  

V rámci hodnotenia svojej vakcíny vyhlasuje jej výrobca, že nemá žiadne neželané závažné vedľajšie účinky a že jej efektivita dosahuje 95 percent.

Obe tvrdenia vehementne popierajú nesystémoví virológovia.

Na testovaní vakcíny sa zúčastnilo 43 651 dobrovoľníkov. Každý bol očkovaný dvakrát, ale keďže muselo byť všetko robené rýchlo, tak testovacia fáza bola časove extrémne skrátená.

18 198 osôb patrilo do testovacej skupiny a z nich bolo 8 testovaných pozitívne na koronu. Do placebo skupiny patrilo 18 325 osôb a z nich bolo pozitívne na koronu testovaných 162.

Ostatní z počtu 43 651 neboli hodnotení z rôznych dôvodov.

Podľa dokumentácie je už po prvom očkovaní účinnosti ochrany vakcínou len 50 percent a po druhom očkovaní o 21 dní neskôr ,nebolo pozorované nijaké podstatné zlepšenie.

Finálny záver tejto v tomto príspevku skrátenej analýzy znie:

Možno očakávať, že z jedneho milióna očkovaných pri nakazení koronou bude mať 141 osôb relatívne ľahký priebeh ochorenia. Na druhej strane bude istý – zatiaľ neznámy – počet z týchto očkovaných osôb trpieť pod vedľajšími účinkami a niektorí z nich dokonca tak veľmi, že budú musieť byť ošetrovaní na intenzívke.

Exaktne vypočítaný ochranný efekt podľa tejto analýzy obnáša len 0,014 percent – to znamená, že zo 7 086 očkovaných osôb profituje len jedna z ochranného účinku vakcíny.