Povinný pre každého: E-očkovací pas v Rakúsku príde s korona vakcínou

22.12.2020 23:51

Na môj včerajší článok „Vlády tvrdia, že nebude povinnosť očkovania. Bude: Príde cez„Zadné Dvierka“

sme dostali mimoriadne veľké množstvo pozitívnych reakcií od čitateľov zo SR i ČR a vyjadrení vďaky nad tým, že aj v tomto článku píšem to, o čom naše médiá mlčia. Touto cestou ďakujem za všetky slová vašej vďaky a povzbudenia.

Tento ďalší môj článok nepriamo nadväzuje na včerajší.

V  Rakúsku sa začne 27. decembra s očkovaním obyvateľstva vakcínou z BioNTech-Pfizer. Zároveň bude povinne mať každý občan nový e-očkovací pas, označený ako ELGA, ktorý bol pred nedávnom testovaný v troch rakúskych spolkových krajinách.

Nesystémoví rakúski experti vyslovili domnienku, že do tohto pasu môžu byť integrované aj stovky softwérových systémov. Čo všetko budú o majiteľovi registrovať (zrejme bez jeho vedomia), to je len predmetom špekulácií.

Rakúsky publicista Herbert Unger označil pas ELGA ako „Das neue Zwangsregister“ – „Nový nanútený register“ – k tomu dodal „Und eine zukünftige Impfpflicht“ – „A z neho vyplývajúca povinnosť zaočkovania v najbližšom čase“.

Unger informuje tiež o tom, že:

 

EÚ chce mať dosah na všetky osobné zdravotné dáta každého obyvateľa Rakúska

EÚ chce využívať všetky osobné zdravotné dáta Rakúšanov, ktoré sú známe rakúskym zdravotným úradom  

EÚ-Task-Force (Agentúra propagandy a skúmania faktov) chce v Rakúsku mať prístup k externým  zdrojom všetkých elektronických zdravotných dát

 

Podľa Ungera ide o podozrivo-nehorázne požiadavky Bruselu a jeho EÚ agentúry pre lieky, ktoré sú v rozpore so zákonom zaručujúcim ochranu osobných údajov.

Táto agentúra nepodlieha žiadnej parlamentnej kontrole a bola už viackrát terčom kritiky nesystémových žurnalistov, lebo si v podstate robí čo chce a neraz sú to veľmi obskurné aktivity, najmä v oblasti propagandy a získavania dát.

A možno s istotou predpokladať, že to, čo chce Brusel z Rakúska, to bude chcieť aj z ostatných EÚ štátov.