Povestná americká Area 51 je najtajnejšou a najstráženejšou vojenskou základňou sveta

05.09.2014 12:17
 

Len málokto vie, že záhadný a najlepšie strážený "pozemok" na svete, americká Area 51, je aj niečím iným, ako len tým, za čo je všeobecne pokladaná. Area 51 je uzavretý a vojensky strážený objekt o ploche okolo sto kilometrov štvorcových a leží 110 kilometrov severovýchodne od mesta Las Vegas.

V minulosti bolo už mnohokrát písané a špekulované o tom, či pri meste Roswell havarovalo v roku 1947 UFO. A či tento prípad, ak skutočne išlo o mimozemský letový objekt s posádkou, americká vláda a americké vojenské kruhy pred verejnosťou len negovali a držia v tajnosti všetko čo s tým súvisí. 

Roswell je mesto so 45 000 obyvateľmi a nachádza sa na juhovýchode amerického štátu New Mexico. Trosky zmieneného mimozemského letového objektu majú byť uschované práve v Area 51.

O Roswelle - v súvislosti so stroskotaným UFO-m v roku 1947 - som podrobne písal v mojich knihách o kozme, vydaných pred rokmi v Bratislave.

Existujú viacerí svedkovia, ktorí v tomto objekte pracovali a tvrdia, že sa tam robia dlhodobé experimenty s ukoristenou mimozemskou technológiou. Údajne napríklad aj za náš objav počítačovej techniky a za vznik internetu ďakujeme práve tejto skutočnosti.

Tu chcem zdôrazniť ale iný aspekt objektu Area 51. Realizujú sa tam  letové vojenské projekty, o ktorých účinkoch nesmie na verejnosť preniknút žiadna informácia. Na rôzne dotazy zvonku Washington nikdy ani explicitne nepotvrdil existenciu Area 51, pripustil len, že tam existuje letecká základňa bežného typu. 

V auguste 2013 napokon CIA oficiálne predsa len priznalo existenciu tohto objektu pod menom Area 51. Ministerstvo obrany USA tiež "pripustilo", že sa tam testujú technológie "istých" systémov nových zbraní a že je tam tiež tréningový areál pre zvýšenie efektivity ozbrojených síl USA.

A napokon predsa len bolo priznané ministerstvom aj to, že na území Area 51 boli realizované aj "mimoriadne aktivity" (je jasné čo takéto aktivity v skutočnosti boli), ktoré sú však prísne utajovanou záležitosťou, súvisiacou s bezpečnosťou USA.