Povedala polícia pravdu? Vodič auta sa mal pri kontrole sám zastreliť

30.11.2019 23:35

Ide skutočne o veľmi neobyčajný prípad, ktorý sa odohral v stredu večer v Nemecku na diaľnici A70 v blízkosti mesta Schweinfurt. Išlo o bežnú policajnú kontrolu ako ju rutinovane robievajú policajné hliadky pri cestnej policajnej kontrole.

Policajná hliadka v policajnom vozidle chcela zastaviť auto 43 ročného vodiča a signalizovala mu, že ma svoje vozidlo zastaviť. Muž, ktorý pochádzal z Harzu v Sasku-Anhaltsku tak aj poslušne urobil.

Až vo štvrtok poobede sa polícia vyjadrila k tomu, čo sa potom udialo.

Keď sa policajti blížili k stojacemu autu, tak nespozorovali nič mimoriadne. Krátko potom, keď už boli pri aute, tak objavili vodiča údajne v takom stave, že sa vôbec nehýbal a nejavil známky života.

Ďalej polícia vypovedala:

„V ruke držal nabitý revolver a zrejme si výstrelom z neho sám vzal život. Presný motív jeho samovraždy nepoznáme. Okamžite sme privolali lekára a ten už nemohol urobiť nič iné, len potvrdiť smrť muža.“

Celý prípad je záhadný a je v ňom viacero nezrovnalostí. V prvom rade je absurdné, aby sa niekto len tak, v podstate bez najmenšieho dôvodu, sám zastrelil, a to len preto, že ho policajti zastavili.

S prípadom sa už zaoberajú dvaja kritickí žurnalisti a majú viaceré otázky, na ktoré chcú od polície konkrétne odpovede.