Pomsta: Merkel nepomôže Laschetovi vo volebnom boji! Chce Zelenú Baerbock za kancelárku?

01.06.2021 23:23

Voľby do Bundestagu sa blížia a preferencie hovoria, že najlepšie zo strán sú na tom Zelení a že CDU viditeľne zaostáva. Malo by teda byť samozrejmou povinnosťou Merkel, že urobí všetko pre to, aby jej strana vo volebnom boji zvíťazila a šéf CDU Armin Laschet, aby sa stal kancelárom. Nič také sa ale nekoná. Merkel nerobí pre Lascheta vôbec nič a ani robiť nebude.

Je to jej pomsta Arminovi Laschetovi za to, že nikdy nebol veľkým prívržencom jej utečeneckej politiky, ako aj niekoľkých jej politických rozhodnutí? Okrem toho v žiadnom prípade nie je nepriateľom Moskvy a ani nebol nadšený protiruskými sankciami, ktoré „organizovala“ kancelárka Merkel.

Takže to je jeden z dôvodov, prečo egocentrická kancelárka (ktorá vie „trestať“ všetkých tých z vlastných radov, ktorí ju jednoznačne nepodorujú a či dokonca jej odporujú – napr. Merz a Maassen by o tom mohli veľa rozprávať), by veľmi rada nechala Lascheta „padnúť“ a na záver svojej veľkej politickej kariéry tak ukázať všetkým, že CDU je a bola vždy len ona - Angela Merkel.

To dokazuje aj prieskum verejnej mienky, podľa ktorého asi 30 percent CDU voličov volilo túto stranu vždy len kvôli Merkel.

Neoficiálny zdroj tvrdí, že podstatný dôvod prečo Merkel prenecháva Lascheta vo volebnom boji  svojmu osudu, je jej utajované prepojenie so Zelenými a tu najmä so šéfkou Zelených Baerbock. Ich „diktátorské“ smerovanie veľmi pripomína v mnohom  honeckerovskú diktátorskú politiku v NDR a Merkel tiež vládla ako „tichá diktátorka“.

Zdanlivým paradoxom sa javí to, že ak Annalena Baerbock vyhrá parlamentné voľby v septembri, tak urobí všetko pre to, aby dokázala vytvoriť koalíciu bez CDU-CDU. S najväčšou pravdepodobnosťou to potom bude koalícia Zelení, SPD a FDP.

Je to však ale len zdanlivý paradox, lebo Merkel v skutočnosti nikdy nerobila nič pre samotnú CDU, ale  robila všetko pre to, aby jej CDU verne slúžila a aby sa podriadila jej diktátu. Keď sa teraz končí epocha Merkel, tak sa táto viac s CDU už neidentifikuje a preto ju ľahostajne prenechá jej osudu, a to o to ľahšie, keď na jej čele stojí Armin Laschet, ktorý nikdy nepatril k jej obľúbencom.