Poľský minister justície vyhlásil kancelára Scholza za idiota a porovnal ho s Goebbelsom

15.05.2023 11:56

Nezhody medzi Poľskom a Nemeckom za posledné tri desaťročia a najmä od vstupu Poľska do EÚ sú už legendárne. Odkedy je vo vláde koalícia SPD, Zelení, FDP sa to ešte viac vyostrilo, ako to ukazujú aj poľské reakcie na nedávne vyjadrenia kancelára Olafa Scholza.

 

„Hranica absurdnosti, klamstva a urážania skutočných obetí druhej svetovej vojny nemeckým kancelárom bola prekročená a stojí v tradícii Goebbelsa,“

komentoval minulý týždeň poľský minister justície Zbigniew Ziobro vyjadrenia spolkového kancelára Olafa Scholza.

 

Kancelár Scholz v Európskom parlamente uviedol, že je potrebná reforma hlasovacieho systému v Rade EÚ, aby bolo možné prijímať viac rozhodnutí kvalifikovanou väčšinou.

 

Samozrejme, že Poľsku – na rozdiel napríklad od Slovenska – bolo okamžite jasné, čo sa za týmito pokryteckými a perfídnymi slovami Olafa Scholza v skutočnosti ukrýva.

 

Minister Ziobro v reakcii na tieto pro-elitárno-globalistické vyjadrenia zvolal tlačovú konferenciu, na ktorej veľmi ostro kritizoval slová Olafa Scholza.

 

„Kancelár Scholz takto pokračuje v tradícii svojho známeho krajana (Josepha) Goebbelsa, ktorý mu azda aj závidí (z pekla) jeho tvorivú vynaliezavosť (...). Existuje hranica absurdnosti, lží a urážok, ktorá bola prekročená.

Človek by si mohol klásť otázku, či je kancelár Scholz idiot alebo hlupák. (...). Chce tak kancelár povedať (...),  že práve Nemecko chce vybudovať federálnu Európu v prospech všetkých, postarať sa o druhých, zrejme aj o Poľsko a o Poliakov,“

povedal Ziobro.

 

„Suverénne Poľsko s tým ale nesúhlasí,“

vyhlásil minister Ziobro.

 

Minister tiež oznámil, že Scholzove požiadavky obmedziť jednomyseľnosť v niektorých otázkach sa stretnú s tvrdým odporom suverénneho Poľska.

 

„Neexistuje a nikdy existovať nebude súhlas suverénneho Poľska s takýmito požiadavkami od pána Scholza, ktorý na jednej strane ohavne prekrúca históriu, chce ju prepísať, ale chce prepísať aj budúcnosť pre nás, aby tak vytvoril príbeh vedúceho Nemecka a príbeh jeho vedúcej úlohy pri vytváraní Európy ovládanej Nemeckom,“

dôrazne vysvetlil Ziobro.