Poľsko bude krajinou pre migrantov z Filipín. Dohoda katolíka Kaczynskeho s katolíkom prezidentom Dutertem?

30.07.2018 22:24

Skvelá idea, keď migranti, tak kresťanskí. V Poľsku pracuje okolo 1,5 milión Ukrajincov, takže nikto nemôže v Bruseli tvrdiť, že krajina nechce pomáhať migrantom a utečencom. Vláda vo Waršave ale odmieta utečencov moslimov, na čo má aj plné právo ako svojprávny štát. Proti slušným a nekriminálnym kresťanskym migrantom, ktorí neznásilňujú ženy a neobmedzujú ich práva Poliaci zásadne nič nemajú.

Poľská ekonomika prosperuje a v roku 2017 vzrástla o 4,6 percent, nezamestnanosť je len okolo 6 percent. Vo viacerých odvetviach je nedostatok pracovných síl, a to napriek tomu, že už prišlo do Poľska aj veľa migrantov z Bieloruska a Moldavska.

Pred nejakým časom prišlo z podnetu šéfa PiS Jaroslawa Kaczynskeho k stretnutiu predstaviteľov poľskej a filipínskej vlády, kde sa rokovalo o možnosti príchodu pracovných síl z Filipín, kde je až 81 percent katolíkov.

Už na jeseň môže byť podpísaná dohoda o postupnom príchode tisícok migrantov z Filipín do Poľska. Stanislav Szwed z Ministerstva práce a rodiny zdôraznil vzájomnú kultúrnu a náboženskú blízkosť oboch krajín. Szwed povedal:

“Filipíny sa rozhodli pre našu krajinu, pozdáva sa im naša kultúra, okrem iného aj preto, že je katolícka.“

Poľská pravicovo konzervatívna vláda opakovane tvrdí, že islam nepatrí do Európy a už v žiadnom prípade nie do Poľska.

Poliaci sú nesmierne hrdí na jednu z najvýznamnejších historických udalostí pre celú Európu, keď to bola práve ich armáda pod vedením kráľa Jána Sobieskeho, ktorá v pamätnej bitke pri Viedni porazila Turkov a na niekoľko storočí zachránila kresťanstvo i Európu pred islamom a Osmanmi.

Už vtedy sa do celonárodnej pamäti Poliakov zapísali mohamedáni navždy len ako lupiči, uzurpátori, krvilačné beštie, znásilňovatelia žien a ako zbesilé hordy, ktoré chcú urobiť koniec kresťanstva v Európe.

 Jaroslaw Kaczynski viackrát prízvukoval, že africkí utečenci prinášajú do Európy aj rôzne nebezpečné nákazlivé choroby, ktoré Poľsko nechce a nepotrebuje.

Ale aj predošlá vláda odmietala moslimských utečencov a žiadna strana v poľskom Sejme nie je v tomto smere ochotná plniť príkazy Bruselu a Berlína.

Poľsko by tu mohlo a malo byť príkladom pre Slovensko.