Politický islam je nepriateľ Rakúska – vládna FPÖ urobí všetko pre jeho skorý zákaz

20.01.2019 22:00

Predseda parlamentného klubu FPÖ Johann Gudenus povedal v sobotu, že jeho strana podniká všetko pre to, aby bol ešte v tejto polovici roka schválený zákon o zákaze politického islamu v Rakúsku. Rozhodnutie o tom leží v rukách rakúskeho ministra justície Josefa Mosera.

Rakúsky vicekancelár Strache FPÖ, kritizuje, že politický islam veľmi premenil Rakúsko a za bývalej vlády nadobudol v krajine veľký vplyv.  Strache ostro kritizoval najmä jeho vplyv na deti a na mladistvých a zdôraznil, že cieľom  jeho strany je dosiahnuť čo najrýchlejšie uzákonenie zákazu politického islamu.

Vicekancelár povedal, že islam je mnohokrát zneužívaný a používaný ako trójsky kôň pre dosiahnutie istých politických cieľov jeho predstaviteľov. V tejto súvislosti pripomenul nedávny škandál, ktorý sa odohral v jednej ATIB-mešite na Dammstrasse vo Viedni, kde moslimské deti hrali prezlečené za vojakov scénku z prvej svetovej vojny, keď sa v roku 1915 britské a francúzske vojnové lode pokúšali preniknúť cez osmanské Dardanely a utrpeli od Turkov zdrvujúcu porážku.

Niečo také sa na rakúskom území nesmie opakovať.

Rakúsko bezpodmienečne čo najrýchlejšie potrebuje tento zákon a potom bude môcť oficiálne rozpúšťať početné turecké spolky a organizácie, ktoré šíria politický islam a bude môcť vyhadzovať z krajiny nebezpečných politických imámov, ktorí šíria nenávisť a agresiu  proti nevercom, teda proti kresťanom. Ostáva dúfať, že Brusel si v tomto smere vezme príklad od Viedne a odporučí zavedenie podobného zákona pre všetky EÚ štáty.