Politické zemetrasenie v Nemecku. AfD po prvý raz miešalo karty. V Durínsku

05.02.2020 23:43

AfD zvrhlo vládu Ľavice a jej šéfa Boda Ramelowa. Parlamentné voľby v Durínsku skončili fiaskom pre všetkých, ktorí diskriminujú AfD, a to je predovšekým CDU a SPDNovým šéfom durínskej vlády sa nečakane a prekvapujúco stal šéf durínskej FDP Thomas Kemmerich za pomoci AfD, od ktorej  dostal hlasy.

Jeho voľbu akceptovala aj durínska CDU, lebo spolu s FDP vytvorí menšinovú vládu, ktorú bude tolerovať, to znamená v parlamente podporovať AfD.

Berlínska vláda už prejavila veľké pobúrenie nad tým čo sa stalo v Durínsku, veď mnohokrát v minulosti prízvukovala, že s AfD vylučuje akúkoľvek spoluprácu a atakovala nielen Kemmericha, že akceptoval svoju voľbu, ale aj vedenie durínskej CDU a dožaduje sa zrušenia týchto demokratricky zrealizovaných volieb a následne žiada nové voľby.

Kemmerich to odmietol a povedal, že neexistuje nijaký dôvod pre to, aby sa voľby,  ktoré boli právoplatné, opakovali.

Kemmerichovi gratuloval ako jeden z prvých aj Hans Georg Maassen CDU a súčasne ostro kritizoval svoju stranu.

Koalícia v Berlíne už zvolala krízové zasadnutie a chce za každú cenu prekaziť, aby v Durínsku vládol Kemmerich. Toto je ale hanba a nemá nič spoločné s demokraciou. Toto je ale už diktatúra – ak vo voľbách zvíťazí niekto, kto sa vláde nepáči, tak sa ho označí buď za neonacistu, rasistu alebo sympatizanta AfD. A preto preč s ním – za každú cenu.