Politici a vedci sú zodpovední za vznik kolektívnej korona psychózy v spoločnosti

18.09.2021 23:36

Pretože veľké množstvo ľudí podľahlo tejto demagogicky vyvolanej nebezpečnej psychóze, tak sa tento stav postupne už stáva každodennou „normalitou“. Veľa vnútorne ľahko manipulovateľných občanov už dokonca  z tejto korona psychózy vyvinuli v sebe špecifickú korona neurózu, z ktorej sa už sotva niekedy sami oslobodia. Neurózy sú vo všeobecnosti ťažkou psychickou poruchou.

Erich Fromm vo svojej psychologickej knihe Wege aus einer kranken Gesellschaft  - Východiská z jednej chorej spoločnosti už pred mnohým rokmi avizoval, že čím viac politici  trpia na narcizmus, egocentrizmus a na nenásytný hlad po moci, tým viac spoločnosť neurotizujú a robia ju chorou. Fromm vedel už vtedy, že spôsob života západných kapitalistických spoločností ľudí niči a vyvoláva v nich ťažké psychózy a neurózy a vedel aj to,  že východiská z chorých spoločností, ktoré sú natoľko choré ako naša súčasna spoločnosti, existujú len v rovine teórie, aj keď to priamo nepovedal.

A naša súčasná spoločnosť sa už dostala do tejto situácie a jej kolektívna korona psychóza je už v nebezpečne pokročilom štádiu (z môjho pohľadu, ak by Erich žil, tak by to určite potvrdil).

Táto korona psychóza spôsobila o. i. aj  zostrovanie rozpoltenosti spoločnosti (známy psychoanalytik prof. Dr. H. J. Maaz to označuje za normopatologický stav – niečo ako „bláznovstvo, ktoré sa stalo normalitou a či normou“.

Korona a „automatizmy“, ktoré boli okolo nej vybudované, vytvorili niečo čo možno nazvať kultom korony, ktorému služi čoraz väčší počet jeho oddaných vyznávačov a ktorým nič neprekáža v tom, aby sa stali jeho samozvanými prísnymi strážcami, ktori smú a môžu každého, kto tento kult nevyznáva a odmieta, napomínať a či dokonca mu nariaďovať, aby sa mu tiež koril a podriadil, lebo v opačnom prípade je škodcom spoločnosti.

To ale je najlepšia cesta do totalitného režimu, kde sa jeho „dirigenti“ vydávajú za dobrodincov ľudstva a tých, ktorí majú iný názor, šikanujú a rôznymi opatreniami trestajú.

V  tomto stave stráca veľká časť občanov zmysel pre realitu a prebúdzajú sa v nich iracionálne strachy, ktoré postupne silnejú a majú za následok, že títo ľudia prestávajú samostatne myslieť a samostatne posudzovať a hodnotiť to, čo sa okolo nich deje a automaticky, takpovediac ako roboty vykonávajú to, čo sa od nich žiada a očakáva.

Čím viac občanov upadne do takto navodenej kolektívnej „hypnózy“, tým ľahšie je možné realizovať dávno naplánované transformácie spoločenského poriadku.

Ak by Július Fučík, muž ktorý nadovšetko miloval slobodu a bojoval proti fašizmu, žil dnes medzi nami, tak by tak, ako vtedy, aj nám neustále opakoval a prízvukoval svoj veľký odkaz:

„Lidé bděte – ľudia bdite!“