Polícia zatkla členov vysoko kriminálneho arabského rodinného klanu v Berlíne

19.07.2018 23:34

V priebehu krátkeho času klan skúpil 77 veľkých rodinných domov v hodnote mnoho miliónov eur. Kupoval ich jeden člen klanu, ktorý žil z Hartz IV (sociálne dávky). Berlínska štátna prokuratúra vedie vyšetrovania. Ide o prípad ťažkej organizovanej kriminality. Prokuratúra nariadila  zhabanie celého majetku klanu.

Všetko bolo nadobudnuté len kriminálnym spôsobom.

Členovia klanu prišli do Nemecka pred niekoľkými rokmi z Libanonu ako utečenci a takmer všetci už nadobudli nemecké občianstvo. Vyšetrovanie bolo zatiaľ zavedené protí šestnástim členom klanu.

Desiatky policajtov prehliadali minulý týždeň v tom istom čase objekty v trinástich lokalitách v Berlíne a Brandenbursku.

Obvinení sú naliehavo podozriví aj z prepierania špinavých peňazí a z krádeže 100 kilovej zlatej mince z berlínskeho Bode-Múzea na jar minulého roka.

Ide o najväčšiu zlatú mincu na svete. Okrem nej existujú ešte štyri také exempláre.

Nemecko sa skutočne stalo krajinou neobmedzených možností – nie však pre milióny etnických Nemcov, ale pre tisícky kriminálnych azylantov a migrantov. Tí dobre vedia aj to, že ak budú z kriminality usvedčení, tak ich v Nemecku čakajú minimálne, prípadne žiadne tresty.

Na domácich Nemcov má nemecká justícia podstatne prísnejší meter. Aj v tom je Nemecko absolútne unikátne!

V časoch „panovania“ Helmuta Kohla to bolo naopak.