Polícia v Bruseli nemá šance v boji proti kriminalite utečencov

04.12.2017 00:49

Belgická webová platforma Humo publikovala 20. novembra rozhovor s belgickým policajtom, ktorý sa pod menom Griet vyjadril anonymne k veľkým kravalom, ktoré vyvolali v Bruseli krátko predtým migranti.

Griet tvrdí, že polícia mala a má príkaz nezasahovať, len všetko nenápadne pozorovať. Taká stratégia je nariadená zhora vždy vtedy, keď ide o nepokoje alebo provokácie, ktoré vyvolávajú agesívni utečenci.

V tomto zmysle polícia vraj nemá provokovať (neuveriteľné, kam až dospeli európske štáty – nechránia svojich občanov, ale kriminálych utečencov pred políciou a pred hnevom občanov) a má sa ukazovať tak málo, ako to len je možné.

V Bruseli platí, že akékoľvek opatrenia, ktoré belgická polícia urobí, alebo by zamýšľala urobiť proti kriminálnym mladým mužom z radov utečencov, tak sú okamžite proklamované istými politickými kruhmi v Bruseli ako rasizmus.

Griet prezradil aj to, že polícia sa nachádza v „pouličnej vojne“ s mladými emigrantami a ju neustále prehráva. Preto môžu  títo kriminálni utečenci v podstate robiť v Belgicku čo len chcú.

Polícia naráža  znova a znova  na mladých sudcov, ktorí patria do ľavicovej alebo zelenej scény a policajtov označujú za rasistov. Preto sa policajní šéfovia boja uplatňovať zákon v boji  proti kriminálnikom utečencon.

Griet uvádza, že aj keby boli v priebehu kravalov, ktoré utečenci vyvolali, zatkli hoci aj 50 z nich, tak by boli na budúci deň na slobode.

Griet uviedol aj to, že v posledných dvoch rokov zatkol viacerých utečencov, ale že len niekoľko málo z nich bolo vo väzení dlhšie ako päť dní.