Policajt Wendt: Berlín dokonale chráni svojich drogových dílerov

29.09.2019 23:21

Šéf nemeckých policajných odborov Rainer Wendt je zhrozený z nového zákona, ktorý chce predložiť do Berlínskeho senátu justičný senátor Dirk Behrendt. Podľa Wendta nový zákon bude veľmi „nápomocný“ najmä drogovým dílerom, ktorých je v Berlíne obrovské množstvo a zároveň bude nesmierne sťažovať prácu policajtov.

Wendt: “V Berlíne máme Zeleného justičného senátora, ktorý nedôveruje polícii a de facto ju podozrieva, že koná nekorektne.“

Wendt je známy už dávno tým, že sa nebojí povedať to, čo si myslí ani vysokopostaveným politikom. V minulosti napr. viackrát otvorene kritizoval aj kancelárku za jej utečeneckú politiku.

V novom plánovanom zákone je zabudovaná povinnosť polície dokázať, že kontrolované alebo zadržané osoby neboli diskriminované. To znamená, že napríklad drogovému dílerovi, ktorého polícia zadrží, stačí vzniesť tvrdenie, že bol pri policajnom zákroku diskriminovaný a polícia musí dokázať, že tomu tak nebolo.

Wendt vyhlásil: „Spolková krajina Berlín je jedinou spolkovou krajinou, ktorá sa takto stavia proti vlastnej polícii. Lepšie sa už nedá chrániť drogových dílerov.“